Son yılların tüm dünyada popüler müzik türleri arasında yer alan K- pop, bu türde şarkı yapan gruplarıyla oldukça merak ediliyor. Özellikle genç neslin büyük hayranı olduğu bu müzik türü, gerek danslarıyla gerekse şarkılarıyla oldukça dikkat çekiyor.

Bu noktada ise belki de en popüler K- Pop grubu olan ve gündemden düşmeyen Blackpink karşımıza çıkıyor.  Peki, Blackpink üyeleri kimdir? Ünlü K-Pop grubunun üyelerine dair merak edilenleri yanıtladık…

Ünlü Fenomen Berkcan Güven’e Tepki Yağdı: "Annemle Ölüm Tehditleri Alıyoruz" Ünlü Fenomen Berkcan Güven’e Tepki Yağdı: "Annemle Ölüm Tehditleri Alıyoruz"

Blackpink Üyeleri Kimdir?

2016 yılında YG Entertainment tarafından kurulan ve özellikle genç kızların hayranı olduğu Blakpink; pop, rap ve R&B türündeki müzikleriyle oldukça seviliyor.

Sahne performanslarıyla oldukça sevilen ve her birinin ayrı ayrı hayran kitlesi bulunan Blackpink üyeleri kimdir? Blackpink üyelerinin gerçek isimleri aşağıda yer almaktadır:

  • Kim Jisoo (Jisoo)
  • Kim Jennie (Jennie)
  • Park Chae- Young (Rose)
  • Lalisa Manoban (Lisa)

Blackpink Uyeleri Kimdir 3

Blackpink üyeleri yaşları, burçları ve boyları gibi detaylarla da oldukça merak edilmektedir. Biz de Blackpink üyeleri kimdir biraz yakından tanıyalım… Bu kapsamda öncelikle, Blackpink üyeleri nereli sorusunu cevaplayalım. Blackpink grubu üyelerinden Jisoo, Jennie ve Chae Young Güney Korelidir. Ancak Lisa Taylandlıdır.

Genç kızların hayranı olduğu Blackpink üyeleri hakkında bilgiler, daha detaylı bir şekilde aşağıda yer almaktadır.

Blackpink Kim Jisoo

Kim Jisoo

Blackpink üyeleri kimdir sorusuna, grubun en eski üyesi olan Kim Jisoo ile başlayalım… Sahne ismi olarak Jisoo’yu kullanan sanatçı, 1995 yılının ocak ayında dünyaya gelmiştir. Günümüz itibarıyla 29 yaşında olan Jisoo, doğum tarihi itibarıyla oğlak burcu kadını olarak karşımıza çıkmaktadır.

Blackpink grubunun en üretken üyesi olan Jisoo’nun, duyduğu her şeyle ilgili şarkı yazabildiği bilinmektedir. Ayrıca Blackpink grubu kurulmadan önce kameralara alışık olduğu bilinen Jisoo, bu yıllarda birçok klipte ve reklam filminde yer almıştır.

Blackpink üyeleri boy kilo açısından da hayranlarının merak konusu olmaktadır. Peki Kimm Jisoo’nun boy ve kilosu kaçtır? 162 cm boyunda olduğu bilinen Jisoo, 45 kg ağırlığındadır. Blackpink grubunda aktif bir rol alan Kim Jisoo, vokal olarak sahne almaktadır.

Blackpink Kim Jennie

Kim Jennie

Blcakpink üyeleri kimdir sorusunun bir diğer yanıtı, Kim Jennie olarak karşımıza çıkmaktadır. 1996 yılının ocak ayında doğan Jennie, günümüz itibarıyla 28 yaşındadır. Doğum tarihi gereğince oğlak burcu olan sanatçı, karakteristik özellikleriyle oldukça dikkat çekmektedir.

Blackpink grubunun bir diğer vokali olan Kim Jennie, büyüleyici sesi ve sahne performansıyla genç kızların gönlüne taht kurmuştur. Öyle ki Blackpink grubu içinde tek başına şarkı çıkartan ve yayınlayan ilk kişidir. Yayınladığı klipte kendisine yer veren Jennie, sesiyle birlikte danslarıyla da oldukça dikkat çekmiştir.

Sahnedeki başarısı ve danslarıyla sevenlerini hayran bıraka Kim Jennie, 163 cm boyunda ve 46,5 kg ağırlığındadır.

Blackpink Parkchae

Park Chae- Young

Blackpink üyeleri kimdir sorusuna grubun baş solistiyle devam edelim… Grubun baş vokali ve ana şarkıcısı olan Park Chae Young, 1997 yılının şubat ayında dünyaya gelmiştir. Günümüz itibarıyla 27 yaşında olan Chae Young, kova burcudur.

Diğer grup üyeleri gibi Güney Kore’de doğan sanatçı, Yeni Zelanda’da doğmuş ve Avustralya’da büyümüştür. Sesiyle birlikte piyano ve gitar da çaldığı bilinen Chae Young, Blackpink grubunun yetenekli isimleri arasında yer almaktadır.

Şarkı söylemesiyle birlikte sahnede dans da eden Chae Young, yaptığı şovlarla oldukça dikkat çekmektedir. Bu kapsamda genç ismin boyu ve kilosu da oldukça merak edilmektedir. 168 cm boyunda olduğu bilinen Chae Young, 46 kg ağırlığındadır.

Blackpink Lalisa

Lalisa Manoban

Blackpink üyeleri kimdir sorusunun son cevabı ise sahne ismi Lisa olan Lalisa Manoban’dır. Grubun rapçisi ve ana dansçısı olan Lisa, diğer grup üyelerine nazaran Güney Koreli değildir. Tayland’da doğup büyüyen Lisa, 2011 yılında Güney Kore’ye yerleşmiştir.

Grubun en genç üyesi olduğu bilinen Lisa 1997 yılının mart ayında dünyaya gelmiş, günümüz itibarıyla 27 yaşındadır. Blackpink üyeleri burçları konusunda da oldukça merak edilmektedir. Bu kapsamda Lisa, doğum tarihi gereğince koç burcudur.

Blackpink’in ana dansçısı olan Lisa, sahnede gösterdiği performanslarla oldukça dikkat çekmektedir. Bu kapsamda ise genç yeteneğin boyu ve kilosu oldukça merak konusudur. 167 cm boyunda olan Lisa, 46 kg ağırlığındadır.

Blackpink Uyeleri Kimdir 4

En Çok Dinlenen Blackpink Şarkıları

İlk çıktığı günden bu yana tüm dünyayı kasıp kavuran Blackpink, şarkılarıyla sıkça araştırılmaktadır. Sosyal medyadan kafelere birçok yerde şarkılarına aşina olduğumuz Blackpink, How You Like That ile Guinness Dünya Rekoru kırmıştır. Bu kapsamda yayınlanmasından sonraki ilk 24 saat içinde, en çok izlenen müzik videosu olmuştur.

Bunun dışında Blackpink, Youtube'da en çok abonesi olunan müzisyen ve Spotify'da en çok takip edilen kız grubudur. Peki oldukça büyük hayran kitlesine sahip olan Blackpink’in en çok dinlenen şarkıları nelerdir?

En popüler Blackpink şarkıları aşağıda yer almaktadır:

  • How You Like That
  • Kill This Love
  • Pink Venom
  • Shut Down
  • As If It’s Your Last
  • Lovesick Girls
  • DDU- DU- DDU- DU
  • BOOMBAYAH
  • Crazy Over You
  • Forever Young

Muhabir: Özkan Çelik