Hükümetin gündeminde uzun süredir bulunan esnek çalışma ve mesai saatleri düzenlemesi, hafta sonu Ahlat'ta yapılacak Kabine toplantısında değerlendirilecek. Yapılması planlanan düzenlemenin detayları merakla bekleniyor. Peki, mesai saatleri için hangi süreler öngörülüyor? Detaylar haberimizde!

4 FORMÜL MASADA!

İş Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili dört ayrı formül üzerinde çalışıldığı iddia edildi. Bu formüller, "Uzaktan çalışma modeli, Kısmi çalışma modeli, Değişken zamanlı çalışma modeli ve Akademik eğitim amaçlı çalışma modeli" başlıklarını kapsıyor. Ancak, esnek çalışma modelinin tüm meslek gruplarını kapsamayacağı ve çağın mesleklerine göre uyarlanacağı ifade ediliyor. Örneğin, mühendislik ve dijital alanlarda çalışan gençler gibi özel meslek gruplarının bu modelden faydalanacağı belirtiliyor.

KAMUDA 35, ÖZEL SEKTÖRDE 40 SAATE İNDİRİLECEK

Konuyla ilgili olarak kamuda çalışma saatlerinin 35 saate, özel sektörde ise 40 saate indirileceği iddia edildi.

İŞVERENLER ENDİŞELİ

Mesai saatlerinin kısalması, günlük ücret kavramını da etkileyerek özellikle imalat ve hizmet sektörlerinde işverenlerin endişelerine yol açıyor.

Mevcut İş Kanunu’na göre kamuda haftalık çalışma süresi 40 saat, özel sektörde ise 45 saat. Ancak, yeni düzenleme ile bu sürelerin değişmesi ve daha esnek bir çalışma modelinin getirilmesi planlanıyor. Değişikliklerin işçi ve işverenler arasındaki anlaşmalara nasıl yansıyacağı ise merak konusu.

Somalı maden işçilerine ters kelepçe! Somalı maden işçilerine ters kelepçe!

Editör: Nuray Bozkurt