Son yılların popüler müzik türleri arasında yer alan K- pop, bu türde şarkı yapan gruplarıyla oldukça merak ediliyor. Bu kapsamda gündemden düşmeyen ünlü K-pop grubu BTS karşımıza çıkıyor. Özellikle genç kızların hayranı olduğu BTS; pop, R&B, caz ve house türündeki müzikleriyle oldukça seviliyor. BTS üyeleri kimdir? Grup üyeleri hakkında tüm merak edilenleri yanıtladık!

BTS Üyeleri Kimdir?

Sadece şarkıları değil, danslarıyla da gündem yaratan BTS grubunun tam adı Bangtan Boys olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca grup üyelerinin hiçbiri kendi ismini kullanmamaktadır. Dolayısıyla sahne adlarıyla yani BTS üyelerinin ingilizce isimleriyle tanınırlar. Peki her birinin ayrı ayrı hayran kitlesi olan BTS grup üyeleri kimlerdir?

BTS üyeleri isimleriyle aşağıda yer almaktadır:

  • RM (Kim Nam- Joon)
  • Jin (Kim Seok Jin)
  • Suga (Min Yoon Gi)
  • J-hope (Jung Ho Seok)
  • Jimin (Park Ji Min)
  • V (Kim Tae Hyung)
  • Jungkook (Jeon Jung Kook)

BTS üyeleri doğum günleri, burçları ve boyları gibi detaylarla oldukça merak edilmektedir. Bu kapsamda BTS üyeleri kimdir, biraz yakından tanıyalım… Öncelikle BTS üyeleri nereli sorusunu cevaplayalım. BTS grup üyelerinin hepsi Güney Korelidir.

Genç kızların hayranı olduğu BTS üyeleri hakkında bilgiler, daha detaylı bir şekilde aşağıda yer almaktadır.

RM  (Kim Nam- Joon)

Bts Uyeleri Kimdir Rm

BTS üyeleri arasında yer alan RM, gerçek ismiyle Kim Nam- Joon olarak karşımıza çıkmaktadır. Grubun lideri olduğu bilinen RM, Global Cyber Üniversitesi’nin elektronik mühendisliği bölümünden mezunudur.

Küçük yaştan beri müzikle ilgilenen ünlü isim, rap müzik yaparak BTS grubunda boy göstermektedir. Bu kapsamda dünyaca ünlü rapçiler arasında yer alan Kanye West ve ASAP Rocky'i kendine idol olarak belirlemiştir.

BTS üyeleri yaşları konusunda da oldukça merak edilmektedir. Bu doğrultuda RM, 12 Eylül 1994 yılında doğmuştur ve günümüzde 29 yaşındadır. Güney Kore’de dünyaya gözlerini açan RM doğum tarihi gereği başak burcudur. Sahnedeki performansıyla oldukça dikkat çeken rapçi, 180 cm boyunda ve 74 kg ağırlığındadır.

Jin (Kim Seok Jin)

Bts Uyeleri Kimdir Jin

BTS üyeleri kimdir sorusuna Jin ile devam edelim… Jin gerçek ismiyle Kim Seok Jin olarak karşımıza çıkmaktadır. Grubun vokalistliğini üstlenen Jin, oldukça başarılı bir akademik hayata sahiptir. Bu kapsamda Konkuk Üniversitesi'nde lisans ve Hanyang Cyber Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

4 Aralık 1992 tarihinde dünyaya gelen Jin, günümüz itibarıyla 31 yaşındadır ve BTS yaş sıralaması kapsamında, grubun en yaşlı üyesidir. Doğum tarihi gereğince yay burcu olan Jin, 179 cm boyunda ve 63 kg ağırlığındadır.

Suga (Min Yoon Gi)

Bts Uyeleri Kimdir Suga

BTS üyeleri kimdir sorusu ile karşımıza çıkan bir diğer isim, sahne adı Suga olan Min Yoon Gi’dir.  9 Mart 1993 tarihinde doğmuş olan Suga, günümüz itibarıyla 31 yaşındadır. Geçtiğimiz aylarda doğum gününü kutlayan ünlü isim, balık burcudur.

BTS grubunun baş rapçilerinden olan Suga Global Siber Üniversitesi’nin liberal sanatlar bölümünden mezun olmuştur.

BTS üyeleri boyları konusunda da oldukça merak edilmektedir. Bu doğrultuda ise Suga, 173 cm boyunda ve 59 kg olarak karşımıza çıkmaktadır.

J-hope (Jung Ho Seok)

Bts Uyeleri Kimdir Jhope

J-hope olarak bilinen Jung Ho Seok, hayranlarına umut olması amacıyla bu sahne ismini seçmiştir. J- Hope’un BTS grubundaki asıl görevi dansçılıktır. Ancak alt vokalistlik ve rapçilik yaparak da dinleyicisiyle buluşmaktadır.

18 Şubat 1994 tarihinde dünyaya gelen J- Hope, günümüzde 30 yaşındadır. Oldukça merak edilen BTS üyeleri burçları kapsamında ise Kova burcu erkeği olarak karşımıza çıkmaktadır. 177 cm boyunda olan J-hope, 65 kg ağırlığındadır.

Eğitim hayatına Gwangju Küresel Lisesi'nde başlayan J- Hope, Global Siber Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamlamıştır.

Jimin (Park Ji Min)

Bts Uyeleri Kimdir Jimin

BTS grubuna katılan son üye, sahne adı Jimin olan Pak Ji Min’dir. J- Hope ile grubun ana dansçılığını üstlenen Jimin, aynı zamanda baş vokalisttir. Sahne performansıyla oldukça dikkat çeken Jimin, 173 cm boyunda ve 60 kg ağırlığındadır.

13 Ekim 1995 doğumlu olan Jimin, günümüz itibarıyla 28 yaşındadır. Jimin oğum tarihi gereğince Terazi burcu erkeğidir. Busan Sanat Lisesi’inde eğitim gören Jimin, lisans eğitimini Global Cyber Üniversitesi’nin tiyatro ve sinema bölümünde tamamlamıştır.

V (Kim Tae Hyung)

Bts Uyeleri Kimdir V

BTS üyeleri kimdir sorusuyla birlikte karşımıza çıkan bir diğer isim, Sahne adı V olan Kim Tae Hyung’tur. 30 Aralık 1995 yılında doğmuş olan V, günümüzde 28 yaşındadır. Doğum tarihi itibarıyla Oğlak burcu erkeği olan V, mimiksiz ifadeleriyle Boş Tae olarak anılmaktadır.

BTS grubunun baş dansçıları arasında yer alan V, aynı zamanda yardımcı vokalliği de üstlenmektedir. Grubun diğer dansçılarına oranla daha uzun olan V, 179 cm boyunda ve 63 kg ağırlığındadır. Eğitimine ise Kore Sanat Okulu’nda başlamış ve Global Siber Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

Jungkook (Jeon Jung Kook)

Bts Uyeleri Kimdir Jungkook

BTS üyeleri kimdir konusunda karşımıza çıkan son isim Jungkook’tur. Sahne ismi Jungkook olan sanatçının gerçek adı, Jeon Jung Kook olarak bilinmektedir. 1 Eylül 1997 yılında dünyaya gelen Jungkook, BTS üyeleri kaç yaşında sorusu kapsamında 26 yaşındadır ve grubun en genç üyesidir.

Başak burcu erkeği olan Jungkook grubun birçok alanında boy göstermektedir. Bu kapsamda baş dansçılar arasında yer almakta, grubun ana vokalistliğini üstlenmekte ve alt rapçilik yapmaktadır.

178 cm boyunda ve 66 kg ağırlığında olan Jungkook, aynı zamanda eski bir sporcudur. Bu kapsamda ünlü isim, BTS grubuna katılmadan önce başarılı bir hentbol oyuncusu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Eğitimini Seul Sahne Sanatları Okulu’nda almaya başlayan Jungkook, Global Siber Üniversitesi'nden mezun olmuştur.

Bts Uyeleri Kimdir 2

En Çok Dinlenen BTS Şarkıları

BTS üyeleri kimdir sorusuna detaylı bir yanıt verdik. Şimdi de başarılı K- Pop grubunun en beğenilen şarkılarını inceleyelim…

BTS grubunun en çok dinlenen ve en beğenilen şarkıları aşağıda yer almaktadır:

Manisa siyasetini ve iş dünyasını buluşturan sünnet düğünü! Manisa siyasetini ve iş dünyasını buluşturan sünnet düğünü!
  • Dynamite (2020)
  • Fire (2016)
  • Fake Love (2018)
  • Butter (2022)
  • Idol (2018)
  • DNA (2017)
  • Spring Day (2017)
  • My Universe (2021)

Muhabir: Özkan Çelik