İtfaiyecilik mesleğinin tanıtıldığı buluşmada, öğrencilere Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal da bilgiler aktardı.

Belgrad Ormanı’nda bulunmuştu… Mimar Ece Gürel’in ölüm nedeni belli oldu! Belgrad Ormanı’nda bulunmuştu… Mimar Ece Gürel’in ölüm nedeni belli oldu!

Gençlere itfaiyeyi tanıtmak, önemini kavratmak ve çalışmalarını anlatmak amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Osmancalı Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile buluştu. Öğrencilere İtfaiyecilik mesleğinin tanıtımının yapıldığı buluşmada Daire Başkanı Gürhan İnal tarafından bilgiler aktarıldı. Afet durumları, yangın, trafik kazası gibi olaylara müdahale ettiklerini, aynı zamanda arama kurtarma çalışmalarına da katıldıklarını belirten Daire Başkanı Gürhan İnal, müdahalede bulunurken zamanla yarıştıklarını söyledi. Ayrıca deprem gibi doğal afetlerde kullanılan kurtarma malzemeleri de öğrencilere tanıtıldı. Öğrenci buluşmasında, öğrencilerin merak ettikleri sorular da Daire Başkanı İnal ve eğitmenler tarafından yanıtlandı.

Kaynak: Almıla Nur Berilğen