Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Pınarbaşı köyünde kaybolan 12 yaşındaki Resul Guliyev’den güzel haber geldi… Küçük çocuk, 17 saat sonra Bozalan mevkiinde bir ağaçta uyurken buldu.

Olay, Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Pınarbaşı köyünde meydana geldi. 12 yaşındaki Resul Guliyev, sabah saatlerinde ailesiyle birlikte okula gitmişti. Ancak okul dönüşünde çantasının yırtılması üzerine annesi Yakut Askerova’ya durumu bildirdi.

Annesinin uyarılarından korkan küçük Resul, evi terk etti. Ailesi, akşam saatlerinde çocuklarının eve dönmediğini fark edince, 112 Acil Servis Hattı'na başvurdu. Olay yerine jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Güvenlik Kameraları İncelendi

Ekipler, köyde ve çevresinde geniş çaplı bir arama başlattı. Köydeki güvenlik kameraları tek tek incelendi ve Resul’ün köy çıkışında bir güvenlik kamerasına yakalandığı tespit edildi. Bunun üzerine ekipler arama çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. Aradan geçen 17 saat sonunda küçük Resul, evine 7 kilometre mesafedeki Bozalan mevkiinde bir tarlada, ağacın tepesinde uyurken bulundu.

Eski sevgilisini 15 yerinden bıçaklayan sanığın savunması pes dedirtti! Eski sevgilisini 15 yerinden bıçaklayan sanığın savunması pes dedirtti!

Anne Gözyaşlarını Tutamadı

Resul’ün bulunması, ailesi ve köy halkı arasında büyük sevinç yarattı. Jandarma ekipleri, Resul’ü ailesine teslim ettiğinde anne Yakut Askerova gözyaşlarını tutamadı. Duygusal anlar kameraya yansırken, Askerova, “Ben sensiz perişanım, sabaha kadar uyumadım seni bekledim” diyerek oğlunu öptü.

Oyuncak Araba Hediye Etti

Küçük Resul, sağlık ekiplerince kontrol amaçlı hastaneye sevk edildi. Durumunun iyi olduğu öğrenildi. Arama çalışmalarına destek veren Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Resul’e moral vermek amacıyla ona bir oyuncak araba hediye etti.

Kaynak: İHA