CBÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nde Beden eğitimi ve Spor yöneticiliği Bölümü, için farklı illerden gelen öğrenciler yetenek sınavında başarılı olabilmek için ter döktüler.

Hafta başında başlayan hafta sonuna kadar süren özel yetenek sınavları Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Atatürk spor Salonunda gerçekleştirildi.

Yetenek sınavına bu yıl beklenenin altında öğrenci adayları katılım gösterdi.

Önceki yıllarda atletizm, futbol, yüzme, jimnastik ve benzeri parkurların devre dışı bırakıldığı özel yetenek sınavları sadece İlionis duba arasından geçme, step tahtasının üzerinden atlama, üç kilo top taşıma parkularından olmak üzere üç etaptan oluştu.

Balıkesir ve Bandırma’dan katılan öğrenci adaylarından Halil Çetin parkurları 29 saniye, Salim Enes çalışı 28.90 saniye ile erkeklerde rekora imza atarken kızlarda ise Minel Doğan 32 saniye başarı elde ettiler.

SINAVLAR 5 GÜN BOYUNCA DEVAM ETTİ

Emniyet’ten derbi öncesi kritik karar! Emniyet’ten derbi öncesi kritik karar!

5 gün süren Özel Yetenek sınavlarının son gününde erkek öğrenci adayları ve engelli öğrenci adayları yarıştı. Milli sporcuların kontenjan dışında alınacağı Spor Bilimleri Fakültesine alınacak öğrenci kontenjanları hakkında ise şu bilgiler paylaşıldı;

Merkezi sınav sistemi sonrasında Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesindeki Beden Eğitim ve Spor bölümüne 40 kişi,

Spor Yöneticiliğine ise 50 kişi, Rekreasyon Bölümüne 45 kişi ve Antrenörlük Eğitim Bölümüne 55 kişi alınacak.

CBÜ Rektörü Rana Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Üçer ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taş öğrencilere başarılar dilediler.

Muhabir: Ahmet ÜNSAL