Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın kızı ve eski Adalet Partisi Milletvekili Nilüfer Gürsoy, 103 yaşında İstanbul'daki evinde hayata gözlerini yumdu. Vefat haberi, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal tarafından sosyal medya üzerinden paylaşılan bir taziye mesajıyla duyuruldu.

Nilüfer Gürsoy'un vefatı, Bayar ailesi ve demokrat camiada büyük üzüntüye neden oldu. Uysal, mesajında "Asırlık bir çınarın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Kurucu liderimiz, 3. Cumhurbaşkanımız Celal Bayar'ın kızı, her ziyaretimizde demokrat geleneğe derin bağlılığını gördüğüm Adalet Partisi eski milletvekilimiz Nilüfer Gürsoy Hanımefendi'yi kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Başta Bayar ve Gürsoy Ailesi olmak üzere tüm dava arkadaşlarımızın, dostlarının ve milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Nilüfer Gürsoy Kimdir?

1921 yılında Bursa'da dünyaya gelen Nilüfer Gürsoy, Demokrat Parti Kütahya eski Milletvekili Dr. Ahmet İhsan Gürsoy'un eşi idi. Adalet Partisi'nden 13. Dönem Bursa, 15. ve 16. Dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı. Ayrıca, Celal Bayar Vakfı Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

Dr. Gürsoy, 2015 yılında babası Celal Bayar'ın da kitaplarının bulunduğu 20 bin kitaplık koleksiyonunu Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi'ne bağışlamıştı.

Kabine değişti! Fahrettin Koca gitti, Murat Kurum geri döndü! Kabine değişti! Fahrettin Koca gitti, Murat Kurum geri döndü!

Dr. Nilüfer Gürsoy için bugün ikindi namazına müteakip İstanbul Erenköy Galip Paşa Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Yarın saat 11.00'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenecek törenin ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Kaynak: Haber Merkezi