Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun mezarı, uzun süredir kamuoyunda tartışılan iddiaların aydınlatılması amacıyla açıldı. Fethi kabir işlemi sırasında mezardan çıkarılan kemikler ve kafatası Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili açıklama yapan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mezarda kefen ya da herhangi bir beze rastlanmamasının dikkat çekici olduğunu belirtti.

Avukat Rezan Epözdemir, fethi kabir işlemi hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Saat 11.08’de mezarın açılması için çalışmalar başladı ve 11.31’de kemiklere ulaşıldı. Mezarlık iki parça halinde; üst kısmı boş, alt kısmında ise kemiklerin dağınık halde olduğu görüldü. Kafatası ve büyük kemik parçaları bulunurken kefen ya da herhangi bir steril bezin olmaması dikkat çekici. Bu bölge çok fazla su alan bir yer değil, dolayısıyla incelemelerin sağlıklı yapılabileceğini düşünüyoruz."

Kemiklerin Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini ve kimliklendirme işlemleri için Garipoğlu ailesinin erkek bireylerinden DNA örneği alınacağını belirten Epözdemir, "Bizim amacımız adaletin tecelli etmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkmasıdır. Kemikler incelendikten sonra sonuçların netleşmesini bekliyoruz" dedi.

“Kefen ya da Bez Olmaması Rahatsız Etti”

Cem Garipoğlu'nun mezarında kefen ya da bez olmamasının kendisini rahatsız ettiğini ifade eden Epözdemir, "10 yıl içinde kefenin aşınmış olması çok makul ve rasyonel gelmiyor. Bu durum, kemiklerin sonradan mezara bırakılmış olma ihtimalini akla getiriyor" dedi. Ayrıca bu incelemenin kamu vicdanını rahatlatmak adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

Fethi Kabir İşlemi Kamu Vicdanını Rahatlatacak

Epözdemir, kamuoyunda Cem Garipoğlu’nun gerçekten ölüp ölmediği yönünde şüpheler olduğunu vurgularken, "Bu işlem, en azından bir nebze olsun kamu vicdanını rahatlatacak ve maddi gerçeğin ortaya çıkmasına katkı sağlayacaktır. Adaletin tecellisi ve toplumun huzuru adına bu sürecin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sollama zincirleme kazaya neden oldu! 3 araç karıştı: 2’si ağır 9 yaralı Sollama zincirleme kazaya neden oldu! 3 araç karıştı: 2’si ağır 9 yaralı

Kaynak: İHA