CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Hasanoğlan beldesinde düzenlenen Eğitim Zirvesi'nde, "Yenidoğan çetesi"yle ilgili konuştu.

AFAD açıkladı! Kahramanmaraş'ta 4.4 büyüklüğünde deprem! AFAD açıkladı! Kahramanmaraş'ta 4.4 büyüklüğünde deprem!

Konuşmasında, Türkiye'de çocukların güvende olmadığını belirten Özel, "Memlekette çocuk okutuyorsun, güvende değil. Üniversiteye gidiyor, güvende değil. Evleniyor, güvende değil. Boşanıyor, güvende değil. Takip ediliyor, polise başvuruyor, savcıya gidiyor, güvende değil. Maalesef yeni doğuyor, güvende değil. Gençler, 'Bu şartlarda çocuk mu doğrulur?' diyor. Çocuk sahibi olmuyor, kedi sahipleniyor, o bile güvende değil. Memlekette güvende olan hiçbir şey yok." şeklinde tepki gösterdi.

Yenidoğan çetesi skandalına karışan tüm hastanelerin kamulaştırılması çağrısında bulunan Özel, “Nasıl FETÖ'nün bütün hastaneleri, bütün okulları, bütün dershaneleri, bütün binaları bir gecede kamulaştı, kardeşim OHAL ilan etmeye gerek yok. Bu halde buradayız. Getirin. O hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım. Bu işe karışan o özel hastanelerin tamamının bugün ruhsatları askıya alınmalı, her yere kayyum atıyorsun, o hastanelere devlet eliyle direkt kayyum atanmalı, yasal düzenleme salı günü Meclis'ten oy birliği ile geçirilmelidir. Hodri meydan. Bir tane DEM'li bulmuş, bir tane CHP'li bulmuş. Alnını karışlarız o CHP'linin” dedi.

Editör: Nuray Bozkurt