Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanlığı 38’inci Olağan Kongresi gergin anlara sahne oldu. Divan Başkanlığını CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Tarhan’ın yaptığı Manisa Atatürk Spor Salonu'ndaki kongreye CHP Genel Başkan Adayı ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra CHP Manisa Milletvekilleri Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve partililer katılım gösterdi. CHP Manisa İl Başkanlığı için Semih Balaban ve Ferdi Zeyrek yarıştı. Tansiyonun sürekli olarak tavan yaptığı kongrede sözlü tartışmalar yaşandı. CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel yaptığı konuşmada ön seçim eleştirilerine yanıt verirken konuşmasını yapmak için sahneye çıkan Semih Balaban hem rakibi Ferdi Zeyrek hem de genel başkan adayı Özgür Özel’e yüklendi. Ferdi Zeyrek ile eski İl Başkanı Semih Balaban'ın yarıştığı kongrede onlarca delege söz alarak konuştu. Bir delegenin konuşması sırasında bir anda karşılıkla atışmalara yaşandı. Delegelerin konuşması sırasında çıkan gerginlik bir anda büyüdü. Gerginlik yaşandığı anlarda iki grubun birbirine girdiği anlar diğer partililerin araya girmesiyle sona erdi.

“FAİL DEĞİL MAĞDURUM”

Kongreye katılan CHP Genel Başkan Aday Adayı ve Grup Başkanı Özgür Özel, bir konuşma yaptı. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Manisa İl Kongresi'nde kendisine yönelik ön seçim eleştirileriyle ilgili "Türkiye'de bir yerde yapılıyorsa, Özgür Özel kalkacak ve gidecek, orada ön seçime girecek demişim. Büyük bir samimiyetle söylüyorum ki, yapılmayan ön seçimlerin, bu kardeşiniz faili değildir, mağdurudur arkadaşlar. Ön seçimden taviz vermemeliyiz arkadaşlar" dedi. Seçimlerin ardından partinin hiçbir şey yokmuş gibi davranmasının seçmende büyük bir duygusal kopuşa neden olduğunu kaydeden Özel, "Öyle bir şeyi görüyorum ki eğer biz sağlıklı bir itirazı, sağlıklı bir öz eleştiriyi, yeni bir yol yürüyüşü sağlamazsak, hep birlikte önümüzdeki yerel seçimlerde büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

KONGREDE GERGİN ANLAR YAŞANDI

Özel'in ardından kürsüye çıkan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu'nun, eski milletvekillerinden Hasan Ören'i eleştiren, Özgür Özel'e destek veren sözlerine, bir grup partili tepki gösterdi. Divan heyeti delegeleri sakinleştirmeye çalışırken Bakırlıoğlu, konuşmasını tamamlayarak kürsüden indi. Başkan adaylarından Ferdi Zeyrek'e de konuşması sırasında bir grup sözlü olarak tepki gösterdi. Genel başkan adaylarından İlhan Cihaner, yaptığı konuşmada, "değişim" ve "dönüşüm" diyerek yola çıkanların da 10-15 yıldır parti yönetimi kadrolarında bulunduğunu kaydetti.

“TEPEDEN TIRNAĞA DEĞİŞİM”

Konuşmasına CHP’li Özgür Özel’in değişim çıkışına değinerek başlayan Semih Balaban,  “Şimdi bir değişim lafı gidiyor. Evet biz de bir değişimden yanayız. Ama nasıl bir değişim. Sadece Ali gitsin Veli gelsin değişimi değil tüzük değişsin arkadaşlar tüzük. Şimdi hatırlayın biz sayın vekilimiz Hasan Ören’in öncülüğünde birçok partili hukukçumuz ile güzel bir tüzük hazırladık.  Haziran’ın başında biz değişim olsun dedik ve hain ilan edildik arkadaşlar. Böyle bir dünya yok. Biz değişimi tepeden tırnağa diyoruz. Bu partide demoratik bir tüzük olmadıktan sonra bu partide parti içi demokrasi olmadıktan sonra her şey genel merkez dahil Manisa da dahil bir kişinin 2 dudağının arasında olursa bunun hiçbir anlamı yok. Siyaset tarzımız ortak akıldır. Tabana dayalı siyasettir.” dedi.

YUNUSEMRE BELEDİYESİ TEKLİF EDİLDİ Mİ?

Seçim döneminde ilginç ifadelerle karşılaştığını açıklayan Semih Balaban, “Sadece değişimle sorunlar çözülmüyor ve bu süreçte özellikle seçim kampanyasında ilginç laflarla karşılaştım. Neymiş biz Kemal Bey ile görüşmüşüz. Kemal Bey ile pazarlık yapmışız bize Yunusemre’yi teklif etmiş biz de kabul etmişiz. Arkadaşlar Kemal Bey bizi çağırdı. Gittik ama yalnız değildik. İl Başkanımız Ali Kuyumcu, ADD Başkanımız Hamza Kopal ile gittik ve tek bir talebimiz oldu: Parti içi demokrasi. Kimin haddinedir kendi adına pazarlık yapmak.” diye konuştu.

Partide yanlış giden bir şeylerin olduğunu söyleyen Balaban, “Bu parti ulufe dağıtır gibi milletvekili adaylığı dağıtıyor. Bu partide haksız bir şekilde herkes değişik uygulamalarla karşı karşıya geliyor. Ekrem Bey ile Gökhan Bey ile görüşmemizde sayın Grup Başkanımızın gözlerinin içine baka baka söylüyorum, parti içi demokrasiden başka hiçbir talebimiz olmadı arkadaşlar, gözünüzün içine baka baka söylüyorum.” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL, YUNUSEMRE BELEDİYESİ’Nİ TEKLİF ETTİ

“Manisa’da bir arkadaş çıkacak istediğini yapacak biz de ona biat edeceğiz etmiyoruz, etmeyeceğiz arkadaşlar.” ifadelerini kullanan CHP’li Balaban, rakibi Ferdi Zeyrek’in ilçelerde pazarlık yapıldığı eleştirileri olduğunu öne sürerek, “Biz hiçbir gizli pazarlığın içinde olmadık. Biz tek bir talep istiyoruz bu partide üye söz yetki karar sahibi olsun. Yalanla bir yere gelemezsiniz. Birinci yalan Yunusemre Belediyesi için Kemal Bey ile anlaşmışım. Bana teklif belediye başkanlarımız aracılığıyla Özgür Bey’den geldi Özgür Bey’den. Yalanla olmaz bu işler. Ferdi Bey’e soruyorum sen özellikle zaman gazetesi abonesi ne amaçla oldun? Zaman gazetesi o zaman bir referanstı. Ne referansı... İş yapma referansı... Demokrat Parti’den belediye başkan adayı oldun bir şey demiyoruz ama gelip de burada solculuk oynama solculuk yürektir sen kimsin solculuk yapmak kim.” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Onur Yılmaz