Yerel seçimler yaklaşırken, partilerde adaylar yavaş yavaş netleşiyor. Bugüne kadar düzenlenen PM toplantılarında 351 belediye başkan adayı açıklayan CHP’de, Perşembe günü yapılacak Parti Meclisi toplantısında yaklaşık 150 aday daha belirlenmiş olacak.

150 Aday Daha Açıklanacak

CHP'nin parti tüzüğüne göre, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için adaylar, Parti Meclisi onayıyla belirleniyor. Bugüne kadar düzenlenen PM toplantılarında, aralarında Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu 7 büyükşehir, 12 il, 77 büyükşehir belediyesine bağlı ilçe, 147 ilçe belediyesi, 108 de belde belediye başkan adayı açıklandı.

4 Ocak’ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında yapılacak olan PM toplantısı sonrasında yaklaşık 150 adayın daha açıklanacağı öğrenildi.

Başkan Durbay’dan kurumlara ziyaret Başkan Durbay’dan kurumlara ziyaret

7 Büyükşehirde Adaylar Açıklandı

CHP’de şimdiye kadar 7 büyükşehir belediye başkan adayı açıklandı. Bu çerçevede İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara adayı Mansur Yavaş, Balıkesir adayı Ahmet Akın, Bursa adayı Mustafa Bozbey, Konya adayı İsmail Sonkaya, Manisa adayı Ferdi Zeyrek, Samsun adayı ise Cevat Öncü oldu.

İzmir Adayı Bu Hafta Açıklanmayacak

CHP’nin Ankara ve İstanbul adaylarını açıklamasının ardından gözler İzmir’e çevrildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir için oluşturduğu heyetin çalışmalarını tamamladığı belirtiliyor. Anketlerle kamuoyu yoklamasının da yapıldığı İzmir’de, Büyükşehir Belediye Başkan adayının perşembe günü yapılacak PM’de de açıklanması beklenmiyor.

Kaynak: AA