Adana Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesi, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a tehdit suçundan verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasını onadı. Oy çokluğuyla alınan kararla birlikte Aydar, siyasi yasaklı oldu.

MHP’li Akçay’dan Demirci ziyareti MHP’li Akçay’dan Demirci ziyareti

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın istinaf aşamasında bulunan tehdit suçuna ilişkin dosyası, Adana Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesi tarafından sonuçlandırıldı. Karar, 1'e karşı 2 oyla onanırken, muhalif üye dosyada önemli eksiklikler bulunduğunu belirterek karara itiraz etti.

Muhalefet şerhinde, şikâyetin 13 ay sonra yapılması, tanık bulunmaması ve mağdurların sürekli beyan değiştirmesi gibi nedenlerle kararın bozulması gerektiği ifade edildi. Ancak çoğunluk kararıyla hapis cezası onandı ve Aydar’a siyasi yasak getirildi.

“Hukuksuz Bir Durum”

Kadir Aydar, mahkeme kararının ardından yaptığı açıklamada, dosyanın eksik incelemeyle sonuçlandırıldığını ve hukuksuz bir durum oluştuğunu dile getirdi. Aydar, siyaset yapmayan sanıkların beraat ettiğini, kendisinin ise siyasi kimliği nedeniyle cezalandırıldığını savunarak, karara karşı tüm yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını belirtti.

Kaynak: İHA