Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Adliyesi’nde düzenlenen törenle mazbatasını aldı. 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde CHP’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ferdi Zeyrek, 507 bin oyla, geçerli oyların yüzde 57,26’sını alarak göreve seçilmişti.

B45 9886 800X534

Zeyrek, mazbatasını Manisa İl Seçim Kurulu Başkanı İbrahim Bitek’in elinden aldı.

Mazbatayı aldıktan sonra bir konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, sözlerine “Gerçekten ilk defa çok heyecanlıyım” diyerek başladı.

Başkan Zeyrek sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçim boyunca hiç heyecanlanmadım ama bugün çok heyecanlıyım.  4 ay önce yola çıktığımızda Manisa’mızın evladı Sayın Genel Başkanım Özgür Özel’in böyle bir görevi tevdi ettiğinde de çok heyecanlanmıştım. Çünkü sorumluluğumuz çok büyüktü. Onun da başını öne eğdirmeyen bir il örgütü ve bir Ferdi Zeyrek’in olması, Ankara’da başının dik durması bizi daha da gururlandırdı. Bunu kendisine yaşattığımız için çok onurluyum. Bu bir hayaldi, 74 yıllık bir hayaldi. Ve bu hayale önce bizler inandık, sonra Manisa’mdaki partili partisiz herkes inandı. Sonuçta bu hayal gerçek oldu. Bizimle birlikte yürüyen yürümeyen herkes bu hayalin bir parçası. Bu hayali yaşadığım ve yaşattığım için de ayrıca gururluyum.

Bu mazbata aynı zamanda umudun belgesi. Manisa’mda umut oldu. Manisa’mda böyle bir umuda ihtiyaç vardı. Bu umut 31 Mart seçimlerinde sandığa yansıdı. Bundan sonraki 5 yıl boyunca attığımız her adımda bu anı hatırlayacak, attığımız her imzada bu umudu taşımanın sorumluluğunu taşıyacağıma ve attığım her imzanın altında bunu hatırlayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

B45 9911 800X534

Artık Manisa’mda adil ve eşit bir hizmet anlayışı olacak. 1.5 milyon kişinin başkanı olacağım. Herkes şunu diyecek; ‘Verdiğimiz oylar helal olsun.’ Önümüz bayram. Bayramda Manisalılara hediyemiz Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin anahtarı olacak. 6 oklu bayrağın orada sallanması hepimizin gururudur. Gerçekten çok duyguluyum. Boğazım düğüm düğüm. Çok mutluyum.”

B45 9877 800X534

CHP’li Zeyrek’in konuşma yaptığı sırada CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’in, ağlaması dikkat çekerken, ikili seçim galibiyetini sarılarak kutladı.

Mazbata törenine Zeyrek ve Özalper’in yanı sıra CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile Bekir Başevirgen, Yunusemre Belediye Başkanı seçilen Semih Balaban ile partililer ve muhtarlar da katıldı.

CHP’li Özel’den ‘Erken seçim’ çıkışı… Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okudu! CHP’li Özel’den ‘Erken seçim’ çıkışı… Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okudu!

B45 9899 800X534

Muhabir: Özkan ÇELİK