Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzincan'a geldi. Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen halk buluşmasında vatandaşlara hitap eden Özel, tarım ve ekonomiye dair önemli mesajlar verdi.

Çiftçilere Elektrik ve Sulama Desteği

Özel, tarımsal üretimi destekleyeceklerini vurgulayarak, çiftçilerin elektrik ve sulama maliyetlerini düşüreceklerini belirtti. "Size suyu sudan ucuza vereceğiz, elektrik parasını mahsulden ve faizsiz olarak tahsil edeceğiz" diyen Özel, çiftçilerin yükünü hafifleteceklerini söyledi.

"Erzincan'da Yoksulluk Derinleşiyor"

Konuşmasında iktidarı da eleştiren Özel, Erzincan'da ekonomik sıkıntıların giderek arttığını ifade etti. "AK Parti iktidarı, 22 yıl boyunca Erzincan’a yaptıklarıyla, yapmadıklarıyla artık geride kaldı. Bugün Erzincan’daki yokluk ve çaresizlik derinleşiyor" dedi.

Özel, asgari ücrette yaşanan kayıplara da dikkat çekerek, "Geçen yıl asgari ücretle 85 kilo Erzincan tulum peyniri alınabiliyordu, bu yıl aynı ücretle sadece 55 kilo alınabiliyor. 30 kilo tulum peyniri nerede?" diyerek hükümeti eleştirdi.

Çiftçiye ve Üreticiye Destek Projeleri

Özel, Erzincan’a yönelik projelerini de anlatarak, şu vaatlerde bulundu:

  • Şeker fabrikalarının yeniden canlandırılması ve pancar üreticisinin desteklenmesi,
  • Çiftçiye ÖTV’siz mazot verilmesi,
  • Besicilere Et ve Süt Kurumu üzerinden alım garantisi sağlanması,
  • Köyde tarımla uğraşan gençler ve kadınların SGK primlerinin devlet tarafından karşılanması,
  • Hazine arazilerinin ranta değil, çiftçiye açılması,
  • Erzincan’a özgü tarım ürünlerinin markalaştırılarak dünya pazarına açılması,
  • Hızlı tren projesi ile Erzincan’ın Trabzon’a bağlanması,
  • Ergan Dağı’nın en önemli kış spor merkezlerinden biri haline getirilmesi ve Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapması.

"Özgür Gelecek Hızlı Trenle Gelecek"

Özel, Erzincanlı gençlerin "Özgür gelecek" sloganlarına atıfta bulunarak, "Özgür nasıl gelecek? Hızlı trene binip gelecek! Biz yapacağız, Erzincan'ı Trabzon’a demiryolu ile bağlayacağız" dedi.

Ekrem İmamoğlu aday oldu! Ekrem İmamoğlu aday oldu!

Halk buluşmasının ardından esnaf ziyareti gerçekleştiren ve CHP İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Özel, Erzincan için projelerini hayata geçirmek adına çalışacaklarını belirtti.

Kaynak: İHA