Türkiye’nin en büyük dolandırıcılık davalarından biri olarak gösterilen "Çiftlik Bank" davasında karar aşamasına gelindi.

İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’ın da bulunduğu 5 tutuklu sanık cezaevinden getirilirken, diğer sanıklar ve müştekiler de mahkemede hazır bulundu.

Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan bir sanık dışında, tutuksuz sanık Cafer Çolak ve avukatlar da salonda yer aldı.

88 BİN 302 YIL HAPSİ İSTENDİ

Cumhuriyet savcısı, daha önce açıkladığı mütalaasını tekrarlayarak, Mehmet ve Fatih Aydın’ın "bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık" suçundan 4 bin 414 kez, ayrıca "suç örgütü kurma" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından cezalandırılmalarını talep etti. Savcı, her iki sanık için toplam 88 bin 302’şer yıl hapis cezası isterken, diğer sanıklar hakkında da farklı suçlardan değişen oranlarda hapis cezaları talep etti.

MEHMET AYDIN’DAN SAVUNMA: "KİMSEYİ DOLANDIRMADIM"

Savunmasını yapan Mehmet Aydın, dolandırıcılık kastıyla hareket etmediğini öne sürerek, "Ben kimseyi dolandırmadım. Mağdurların zararlarını karşılayabilecek yatırımlar yaptım. Devlet el koyduğu için mağdur oldular, adli emanetteki param bu zararları karşılayabilir." şeklinde konuştu.

Manisa'ya kar geliyor! Meteoroloji tarih verdi... Manisa'ya kar geliyor! Meteoroloji tarih verdi...

Fatih Aydın ve diğer sanıklar ise suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundu. Fatih Aydın, "Hiçbir örgüte üye değilim. Sanıklardan çoğu beni tanımıyor. Lider olmam için beni tanımaları lazım, ben de çoğunu tanımıyorum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, kararını açıklamak üzere duruşmaya saat 14.30’a kadar ara verdi. Tüm gözler, Çiftlik Bank davasında verilecek karara çevrildi.

Kaynak: AA