Şehzadeler Belediyesi tarafından başlatılan ve kırsal mahallelerdeki öğrencileri Manisa’nın tarihiyle buluşturmayı amaçlayan “Çocuklar ile Manisa Tarihine Yolculuk” projesi, yeni öğrenci gruplarının katılımıyla tüm hızıyla sürüyor.

Liseli gençler polislik mesleğini öğrendi Liseli gençler polislik mesleğini öğrendi

Proje kapsamında kırsal mahallelerde öğrenim gören ortaokul öğrencileri, uzman rehberler eşliğinde kent merkezine getirilerek Manisa’nın önemli tarihi ve kültürel mekânlarını keşfetme fırsatı buluyor. Son olarak farklı mahallelerden gelen yeni öğrenci kafileleri, Şehzadelerpark, Çanakkale Şehitleri Müzesi, Tıp Tarihi Müzesi, Yunuspark, Tarihi Kurşunlu Han, Sultan Camii ve Muradiye Camii gibi kentin simge yapılarıyla tanıştı.

Tarihi yapı ve müzeler hakkında detaylı bilgi alan öğrenciler, Kurşunlu Han’da Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenen yemek ikramıyla da ağırlandı. Etkinlik boyunca eğlenerek öğrenen öğrenciler, unutulmaz bir kültürel deneyim yaşadı.

Projeye dair açıklamada bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, çocukların tarih bilinci kazanmasının önemine vurgu yaparak, “Çocuklarımızı sadece bugünün bireyleri olarak değil, geleceğin sahipleri olarak görüyoruz. Bu projeyle onların tarihimize daha yakından bağlanmalarını ve Manisa’nın değerlerini içselleştirmelerini hedefliyoruz. Her bir çocuğumuzun yüzündeki tebessüm, bizim için en büyük motivasyon kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

Yoğun ilgi gören proje kapsamında önümüzdeki haftalarda da farklı kırsal mahallelerden gelen öğrenci gruplarının Manisa’da misafir edilmesi planlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi