Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en yaygın köfte zincirlerinden biri olan Köfteci Yusuf'ta, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sırasında iki şubesinde domuz eti tespit edilmesiyle ilgili soruyu yanıtladı.

Manisa'nın En Kalabalık Mahallesi 8 İlçeden Daha Büyük! Manisa'nın En Kalabalık Mahallesi 8 İlçeden Daha Büyük!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş ürünleri listesinde, söz konusu şubelerde domuz eti kullanıldığı belirlendi. Şirket haklarında çıkan iddiaları reddederken bakanlığı suçladı, bakanlık ise Köfteci Yusuf’u taklit ve tağşiş listesine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de gündem olan domuz eti skandalıyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de 724 bin gıda işletmesinin bulunduğunu belirtti.

Erdoğan, "Bu işletmeler; üretici, satıcı ve dağıtıcılar olarak faaliyet göstermektedir. Her biri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mutlaka yılda en az bir kez denetlenir" ifadelerini kullandı. Bu işletmelerin üretici, satıcı ve dağıtıcılar olarak faaliyet gösterdiğini söyledi.

Denetimlerin Sayısı 1 Milyona Yaklaştı

"Her biri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mutlaka yılda en az bir kez denetlenir," diyen Erdoğan, bu yıl denetimlerin sayısının 1 milyona yaklaştığını ifade etti.

Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunuldu

Köfteci Yusuf’un denetim süreçlerine değinen Erdoğan, “Tarım ve Orman Bakanlığımız bir sıkıntı tespit edildiği anda bunları elektronik olarak anlık takip edilebilecek bir hale getirdi” dedi. Ayrıca, Ankara’daki iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapıldığını ve savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu aktardı.

Erdoğan, "İtiraz süreçleri oluyor. Mahkeme, bakanlığımızın kararını önce iptal ediyor; bakanlık tarafından bu karara itiraz edildiğinde bu kez itirazlar kabul ediliyor" diyerek yargı sürecinin önemine dikkat çekti. Mahkeme nihai kararı verdikten sonra bakanlığın denetim raporunu yayımlayacağını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıda güvenliğinin ciddiye alınması gerektiğini vurguladı ve gıda denetimlerinin süreceğini belirtti. Köfteci Yusuf’ta yaşanan domuz eti skandalı, gıda güvenliği konusunda kamuoyunda endişeleri artırırken, denetimlerin etkinliğinin önemi bir kez daha gündeme geldi.

Kaynak: Haber Merkezi