Manisa Futbol Kulübü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 2012 doğumlu sporcuların katıldığı U12 Cumhuriyet Futbol Şenliği sona erdi. Necmi Temizel Spor Tesisleri ve Tevfik Lav Spor Tesisleri’nde düzenlenen futbol şenliğine Manisa FK’nın yanı sıra Akhisar Yıldırımspor, Akhisar Kuzeygücü, Akhisar Belediyespor, Akhisar Şimşekspor, Kayalıoğlu, Akhisar 1922 Spor, Alaşehirspor, Tepeköy, Ayyıldızspor, Gölmarmara, Gördesspor, Acar İdman Yurdu, Kula Gençlikspor, Salihli Ankaspor, Salihli Belediyespor, Salihlispor, Poyrazadamları, Sarıgöl Belediyespor, Yılmazspor, Soma 301 Karaelmas, Somaspor, Şehitlerspor, Ali Rıza Çevik Spor, Nurlupınarspor, Alaybey İdmanyurdu, Anadolu 45 Spor, Çıkrıkçı Gençlik, Turgutlu Ege Gençlik, Selvilitepespor, Turgutlu Egelispor, Yunusemre Belediyespor, Karaköyspor, Horozköyspor, Soma Zaferspor ve Manisa Yıldızspor takımlarından toplam 640 sporcu katıldı.

Gün içerisinde oynanan müsabakaların ardından turnuvanın kapanış töreni gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, Başkan Vekili Engin Anlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Ali Cimbil ve Kerim Gençoğlu, İdari Direktör Nderim Nexhipi, Manisa MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Manisa Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ergün Aksoy ve Akademi İdari Direktör Alpaslan Kaya’nın yanı sıra kulüp yöneticileri, antrenörler ve sporcuların aileleri katıldı.

“MİLLİ TAKIMLARA SPORCU GÖNDEREN BİR SİSTEM OLUŞTURMUŞ OLMAK BİZLER İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Mevlüt Aktan, altyapıya büyük önem verdiklerini belirterek, “Bugün Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır bir turnuvada sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyum ve gururluyum. 100 yaşına giren Cumhuriyetimizin temellerini atan başta Gazi Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bugüne kadar ebediyete uğurladığımız tüm şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Manisa Futbol Kulübü olarak, Atamızın izinde, Cumhuriyetimizin çizgisinde milletimize ve vatanımıza hizmet etmek bizim öncelikli görevimizdir. Bu bilinçle geleceğimiz olan çocuklarımızı ve sporcularımızı böyle anlamlı bir günde burada görmek, onlarla futbol oynayarak Cumhuriyet coşkusunu yaşamak bizim için büyük bir heyecan, büyük bir gurur. Akademi ile altyapıya önem veren ve ciddi yatırımlar yapan bir kulüp, futbol okullarımızda binlerce sporcuya eğitim veren bir yapı, milli takımlara sporcu gönderen bir sistem oluşturmuş olmak bizler için çok değerli. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet futbol şölenini önümüzdeki yıllarda da geliştirerek, büyüterek gerçekleştireceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile bugün bizimle olan, Cumhuriyetimizin 100. Yıl coşkusunu bizimle paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Bir kez daha Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

BAŞKAN ERGÜN, CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

Başkan Ergün Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladıklarını dile getirerek, “Bugün, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100’üncü yılını coşkuyla kutluyoruz. Öncelikle hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ederim. Bizlere bu toprakları vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve kahraman atalarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bu güzel bayram vesilesiyle sevgili çocuklar haydi hep birlikte haykıralım: Ne Mutlu Türküm Diyene! Başkan Ergün’ün ardından tribündeki sporcuların da Ne Mutlu Türküm Diyene! diyerek coşkuyla haykırdılar.

“15 BRANŞTA 5 BİNİN ÜZERİNDE ÇOCUĞA SPOR HİZMETİ VERİYORUZ”

Göreve geldiği ilk günden itibaren çocukları spora özendirecek ve kötü alışkanlıklardan uzak tutacak projelerin içinde yer aldıklarını ifade eden Başkan Ergün,“Bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan Tevfik Lav Spor Tesisi gibi birçok spor tesisini üretken belediyecilik anlayışı ile Manisa’mıza kazandırdık. Manisa Büyükşehir Belediyespor çatısı altında çocuklarımızın ve gençlerimizin daha çok spor yapma imkanı bulabilmesi için 15 branşta 5 binin üzerindeki sporcumuza hizmet veriyoruz. Bu branşlarda sayısız başarılara imza atan sporcuları bünyemizde bulundurmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu gurur bizlerin, bu gurur Manisa’nın, bu gurur hepimizin. Bunun yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizdeki diğer amatör spor kulüplerinin de her zaman yanında olduk. Gerek maddi, gerek manevi desteklerimizle, evlatlarımızın daha fazla sportif faaliyetlere katılmasını sağladık. Saydığım tüm bu branşlar, tüm bu tesisler ve tüm bu yatırımlar Manisa için, Manisa’mızın çocukları için” diye konuştu.

“MANİSA FK, 2 BİNE YAKIN ÇOCUĞA EĞİTİM VERİYOR”

Başkan Ergün konuşmasının devamında Manisa FK’da verilen eğitimlere de değinerek, “Manisa Futbol Kulübümüzün altyapıya verdiği önem ve yenilik hamlesiyle bugün 2 bine yakın evladımız sportif eğitim almaktadır.  Manisa Büyükşehir Belediyespor’umuzun sporcularıyla birlikte toplamda 7 bine yakın çocuğumuzun spor eğitimi aldığı dev bir sporcu ordusuna sahibiz” dedi.

“HER ZAMAN SİZLERE DESTEK OLACAĞIZ”

Manisa’da hayata geçirdikleri sportif yatırımların geleceğimizin teminatı olan çocuklar için yapıldığını belirten Başkan Ergün, “Bunların karşılığında çocuklarımızdan tek bir beklentimiz var. Sporun barış, kardeşlik ve dostluk olduğu gerçeğinden ayrılmadan, paylaşmanın ve dayanışmanın önemini iyi kavrayın. Zararlı alışkanlıklardan uzak durarak, ailenize, vatanınıza ve milletinize faydalı bireyler olarak yetişin. Sizleri Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Cumhuriyet’in sonsuza kadar savunucusu gençler olarak görmek bizleri fazlasıyla mutlu eder. İnşallah sizler, gelecekte elde edeceğiniz başarılarla uluslararası arenada bizleri ve Manisa’yı en güzel şekilde temsil edeceksiniz. Buna inancım tamdır. Bu yolda her zaman yanınızda olacağız” ifadelerini kullandı.

Yıldızspor 45 FK forvete takviye yaptı… Tecrübeli golcü imzayı attı Yıldızspor 45 FK forvete takviye yaptı… Tecrübeli golcü imzayı attı

ŞENLİĞE KATILAN TAKIMLARA PLAKET VE HEDİYE PAKETİ ARMAĞAN EDİLDİ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından turnuvaya katılan tüm takımlara plaket, katılım belgesi ve Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı münasebetiyle plaket ve hediye paketi armağan edildi. Manisa Futbol Kulübü tarafından organize edilen U12 Futbol Şenliği hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu. Mahmut ASLAN

Editör: Nuray Bozkurt