Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısında Demirci'ye ilişkin şehir içi ulaşım yolları üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek başkanlığında, 13 Ağustos 2024 Salı günü yapılan toplantıda, 86. madde üzerinde Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın teklifini değerlendirildi.

PARKE TAŞI YERİNE ASFALT!

Başkan Erkan Kara, toplantıda yaptığı konuşmada Demirci'nin coğrafi şartları nedeniyle parke taşının ulaşımda sorun yarattığını belirterek, asfalt döşemenin daha uygun olduğunu vurguladı. Kara, "Belediyemiz olarak asfalt şantiyemizi faaliyete geçirdik. Demirci'nin coğrafi şartları nedeniyle parke taşının ulaşımda sorunlara yol açtığını gözlemledik. Bu nedenle Demirci, Gördes, Selendi ve Köprübaşı ilçelerinde parke taşı yerine asfalt uygulamasının yapılması gerektiğini düşünüyoruz," dedi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE ASFALT TALEBİ

Başkan Kara'nın bu teklifi üzerine, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 86. maddenin Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmesine karar verdi. Madde, Demirci'nin de dahil olduğu 12 ilçe belediyesine, 12 aylık süre içinde parke taşı, bordür ve çim bordürü temin edilmesini içeriyor. Bu maddeye asfalt desteğinin de eklenmesi gerektiğini belirten Başkan Kara, konu hakkında şunları söyledi: "16 yıldır atıl durumda olan belediyemizin asfalt plentini, 3 aylık bir süre içerisinde faaliyete geçirdik. Hemşerilerimize sözümüz var; şehrimizin yollarını en güzel şekilde yapacağız."

Toplantı sonrasında Başkan Kara, "Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı olağan toplantısında, Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın teklifi olan 12 ilçe belediyesine parke taşı, bordür ve çim bordürü temin edilmesi maddesinin yanı sıra, asfalt konusunda da destek talep ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek, 86. maddenin Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yeniden değerlendirilmesine karar verdi. Hemşerilerimize sözümüz var; şehrimizin yollarını en güzel şekilde yapacağız," ifadelerini kullandı.

Manisa OSB Kavşağı’nda çalışmalar ne aşamada? Son görüntüler geldi! Manisa OSB Kavşağı’nda çalışmalar ne aşamada? Son görüntüler geldi!

Demirci Belediyesi, asfalt plentini faaliyete geçirerek, ilçenin ulaşım sorunlarına çözüm bulma yolunda önemli bir adım attı. Başkan Kara, coğrafi şartların gerektirdiği şekilde, parke taşı yerine asfalt döşemenin ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getireceğini belirtti. Bu girişimle birlikte, Demirci'nin yollarının daha kullanışlı hale getirilmesi ve ulaşım kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Kaynak: Haber merkezi