Manisa’nın Demirci ilçesindeki üreticilere yeni bir müjde geldi. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Kuzuköy Barajı Sulaması’nın kasım ayı itibarıyla tamamlanması bekleniyor. Proje sayesinde bölgedeki 1.650 dekar arazi modern sulama sistemiyle sulanacak ve üreticilere 2024 yılı rakamlarıyla yıllık 14 milyon lira ek gelir sağlanacak.

Kuzuköy Barajı’nda Sona Yaklaşıldı

DSİ, tarımda verimliliği artırmak amacıyla Kuzuköy Barajı Sulaması’nda sona yaklaştı. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, proje kapsamında 9 bin 200 metrelik boru döşeme işleminin tamamlandığını, kasım ayında ise mekanik imalatların biteceğini açıkladı.

2025 yazında sulama sezonunun başlayacağını belirten Balta, modern sulama sistemlerinin bölgedeki sulama maliyetlerini düşüreceğini ve ürün çeşitliliğini artıracağını ifade etti.

Her Yıl 14 Milyon Lira Ek Gelir Elde Edecek

Kuzuköy Barajı, bölgedeki tarımsal üretimi canlandıracak. Proje, suyun etkin kullanılmasını sağlayarak yeraltı suyu kullanımını azaltacak ve tarımsal üretimi daha verimli hale getirecek. Barajın tamamlanmasıyla birlikte Demircili üreticiler her yıl 14 milyon lira ek gelir elde edecek.

Elektrik ve Doğalgaz için karar çıktı! Tam 3 ay sürecek... Elektrik ve Doğalgaz için karar çıktı! Tam 3 ay sürecek...

Kaynak: İHA