Erkan Kara koordinasyonunda Demirci Belediyesi talebi ile gelin uçtu kayalıklarının doğal güzelliklerinin ve ekosistemini korumak amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa İl Şube Müdürlüğünce çalışma başlatıldı.

Bin 730 rakımda bulunan gelin uçtu kayalıklarının tabiat anıtı olarak tescillenmesi, alanın biyolojik çeşitliliğinin ve jeolojik yapısının korunması hedeflenerek çalışmalara hız verildi.

DOĞAL ŞEHİR DEMİRCİ'Yİ DOĞA TURİZMİ İLE GELİŞTİRECEĞİZ

Başkan Erkan Kara yaptığı açıklamada " Demirci'mize her alanda hizmet sunmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamında geçtiğimiz günlerde atıl vaziyette bulunan eski meteoroloji binasının restore edilerek şehrimize halk lokantası ve sosyal tesis olarak kazandıracağız.

Çalışmalarımız bununla sınırlı değil elbette. Şehrimizin doğal güzelliğini fırsata çevirmek, bu manada doğa turizmi ilçemize kazandırmak için 1730 rakımlı gelin uçtu kayalıklarını tabiat anıtı yapmak için çalışmalara başladık. İlgili kurumlarımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz"dedi.

Deprem Uzmanı Ersoy’dan Marmara ve Ege uyarısı! Deprem Uzmanı Ersoy’dan Marmara ve Ege uyarısı!

GELİN UÇTU KAYALIKLARI PROJESİ DOĞA TURİZMİNDE DEMİRCİ'MİZİ MARKA YAPACAK

Başkan Erkan Kara " Gelin uçtu kayalıklarına uygulanacak proje kapsamında seyir terası, yürüyüş yolu ve halkın ihtiyaçlarını karşılayacak wc, çeşme, yürüyüş yolu gibi yapıları yapılmasını hedefliyoruz. Yapılacak olan projenin daha da detaylandırılmasının ardından halkımıza gerekli bilgilendirmeleri yapmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızda hedefimiz gelin uçtu kayalıkları projesi ile doğa turizminde Demirci'mizi marka yapmak " dedi.  

Kaynak: Haber merkezi