Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden biri olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zaman zaman yaptığı çıkışlarla ülke gündeminde sık sık yer almaya devam ediyor.

Bahçeli’nin dil yetenekleri hakkında merak edilen sorulardan biri de onun İngilizce bilip bilmediği… Eğitim geçmişi ve akademik kariyeri ile de dikkat çeken Devlet Bahçeli İngilizce biliyor mu? Kaç dil biliyor? İşte cevaplar…

Devlet Bahçeli İngilizce Biliyor Mu?

Milliyetçi Hareket Partisi ve Osmaniye Valiliği’nde yer alan bilgilere göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli iyi derecede İngilizce biliyor.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İktisat Doktorası ve aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikasında Ana Bilim Dalı’nda 1987 yılına kadar öğretim üyeliği yapan Devlet Bahçeli’nin iyi düzeyde İngilizce bildiği ifade edilse de internet üzerinde İngilizce konuştuğu bir kayıt bulunmuyor.

MHP’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgi şöyle:

İyi derecede İngilizce bilen Devlet Bahçeli, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İktisat Doktorası yapmış ve aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikasında Ana Bilim Dalı'nda 1987 yılına kadar öğretim üyeliği görevini sürdürmüştür.”

 

Devlet Bahçeli Kaç Dil Biliyor?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk siyasi hayatında önemli bir yer edinmiş bir liderdir. Peki, Bahçeli’nin dil becerileri hakkında ne biliyoruz?

Eğitim geçmişi ve akademik kariyeriyle de dikkat çeken Bahçeli’nin dil yetenekleri, merak edilen konular arasında yer alıyor. Edinilen bilgilere göre, Devlet Bahçeli Türkçe ve İngilizce olmak üzere toplamda iki dil bilmektedir.

 

Devlet Bahçeli Kimdir?

Devlet Bahçeli, 1948 yılında Osmaniye'de doğmuş olan Türk siyasetçi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanıdır. Fettahoğulları adlı geniş bir Türkmen ailesine mensuptur. İlköğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra üniversite eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi'nde almıştır.

Siyasi kariyerine Ülkücü Hareket'te başlayarak 1967 yılında Ülkü Ocağı'nın kurucusu ve yöneticisi olarak görev almıştır. 1970-1971 yıllarında Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği görevini yürütmüş, 1972'den itibaren ise İktisat Bölümü asistanı olarak akademik kariyerine devam etmiştir. İyi derecede İngilizce bilen Bahçeli, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İktisat Doktorası yapmıştır.

8 kasa üzümü aynı anda sırtında taşıyor… Manisalı Herkül şaşırtıyor 8 kasa üzümü aynı anda sırtında taşıyor… Manisalı Herkül şaşırtıyor

Bahçeli, MHP ve onun öncülü olan MÇP'nin yönetim kadrolarında birçok görevde bulunmuş, 1997 yılında MHP Genel Başkanı olmuştur. 21, 23, 24, 25, 26, 27 ve 28. Dönemde Osmaniye Milletvekili seçilen Bahçeli, 57. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı yapmıştır. 2024'te yapılan MHP Olağan Büyük Kurultayı'nda tekrar Genel Başkan seçilmiştir. 

Kaynak: Haber Merkezi