Özgür Özel TUSAŞ açıklaması! Zamanlaması... Özgür Özel TUSAŞ açıklaması! Zamanlaması...

Bahçeli, "Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi iki taraf için hem dini hem de siyasi bir farzdır. Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir, Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir" ifadelerini kullandı.

"Türkler ve Kürtler Bin Yıllık Ortak Tarihe Sahip"

Konuşmasında Ziya Gökalp'in Türkler ve Kürtlerin bin yıllık ortak din, tarih ve coğrafya bağlarına vurgu yaptığını belirten Bahçeli, "Gökalp, Türklerle Kürtlerin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini ve ortak düşmanlara karşı ortak kararlılıkla hareket edilmesi gerektiğini dile getirmiştir" dedi.

"İsrail'in Saldırılarını Kınıyoruz"

Bahçeli, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere de değinerek, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını kınadığını belirtti. Bu saldırıların bölgedeki gerilimi artırma amacı taşıdığını ifade eden Bahçeli, Türkiye’nin milli birliğini güçlendirerek dış tehditlere karşı dayanışma içinde olması gerektiğini vurguladı.

"PKK Türk ve Kürt Halkının Düşmanıdır"

TUSAŞ’a yönelik saldırıya değinen Bahçeli, PKK'nın, Türk ve Kürt halkının düşmanı olduğunu ve bu hain saldırının Türkiye'yi hedef alan emperyalist planların bir parçası olduğunu belirtti. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teröre karşı başlattığı mücadelede yanında olduklarını vurgulayarak, "Terör devleti kurma hayalini engelleme mücadelesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın sonuna kadar yanındayız" dedi.

Bahçeli, sözlerini Türkiye’nin huzur, güvenlik ve refah dolu bir geleceğe kavuşması için çalışacaklarının altını çizerek tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi