Dişiyle ilgili sorun yaşayan ve özel muayenehanelere gitmek istemeyen hastalar devletteki diş hastanelerini tercih ediyor. Devlet diş hastanelerine mesai saati dışında gitmek isteyen hastalar, devlet diş hastanelerinin hangi saatlerde açık olduğunu araştırıyor. Peki, Devlet diş hastaneleri hafta sonu açık mı?

Devlet Diş Hastaneleri Hafta Sonu Açık mı?

Devlet diş hastanelerinin muayene bölümü hafta sonu açık değildir. Çünkü diş hekimleri 40 saat çalışırlar. Ancak hastanede acil bölümü varsa sırayla nöbet tutarlar. Yani acil bölümü bulunan hastaneler hafta sonları belirli saatlerde hizmet verir.

Devlet Dis Hastaneleri Hafta Sonu Acik Mi 2

Devlet Diş Hastaneleri Pazar Günü Açık mı?

Devlet diş hastaneleri hafta sonu açık mı sorusuna cevap verdik. Şimdi de bir diğer merak edilen soru olan pazar günleri diş hastanesi açık mı yanıtlayalım…

Devlet diş hastanelerinin mesai saatleri hafta içini kapsar. Yalnızca acil bölümünün yer aldığı diş hastaneleri mesai saati dışında hizmet sunar. Acil bölümü bulunan diş hastaneleri pazar günü belirli saatler arasında açıktır.

Devlet Diş Hastanesi Gece Açık mı?

Diş ağrıları genellikle gece kendini belli eder. Bu nedenle hasta olan kişiler devlet diş hastanelerinin gece açık olup olmadığını araştırıyor.

Devlet hastanelerinde muayene mesai saatleri içinde gerçekleşir. Ama acil bölümü bulunan diş hastaneleri mesai saatleri dışında acil hizmeti sunar. Acil bölümü bulunan hastaneler gece 12’ye kadar açıktır.

Devlet Dis Hastaneleri Hafta Sonu Acik Mi 4

Devlet Diş Hastanelerinin Acili Var mı?

Devlet diş hastaneleri hafta sonu açık mı sorusuna verdiğimiz cevapla devlet diş hastanelerinin acili olabildiğini belirtmiştik. Ancak her hastanede acil bölümü olmayabiliyor. Bu nedenle mesai saatleri dışında devlet diş hastanesine gitmek istiyorsanız gideceğiniz hastanenin acil bölümü olup olmadığını kontrol ediniz.

Devlet Diş Hastanesi Acilde Diş Çekilir mi?

Bazı hastalıkların tedavi edilmesi için dişin çekilmesi gerekebilir. Bazen de diş ağrısı aniden meydana gelebilir ve ağrıya müdahale etmek gerekir. İşte böyle acil ve diş hekiminin gerekli gördüğü durumlarda devlet diş hastanelerinin acil bölümüne başvuran kişilerin dişleri çekilebilir.

Devlet Dis Hastaneleri Hafta Sonu Acik Mi 5

Devlet Diş Hastanesi Çalışma Saatleri

Devlet diş hastanelerinde çalışan diş hekimleri ve sağlık görevlilerinin çalışma süreleri 40 saattir. Bunun dışında acili bulunan hastanelerde hasta sonları ve resmi tatillerde nöbet usulü çalışılır. Devlet diş hastanelerinin çalışma saatleri bazen hastaneden hastaneye değişse de genellikle aynıdır.

Devlet diş hastanelerinin çalışma saatleri şu şekildedir:

  • Hafta İçi Çalışma Saati: Sabah 08.30 – 12.30, öğleden sonra 13.30 – 17.30
  • Hafta Sonu Çalışma Saati (Acil Bölümü Bulunan Diş Hastanelerinde): 09.00 – 17.00
  • Resmi Tatillerde Çalışma Saati (Acil Bölümü Diş Bulunan Hastanelerinde): 09.00 – 17.00

Devlet Dis Hastaneleri Hafta Sonu Acik Mi 1

Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Çalışma Saatleri

Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde mesai içi poliklinik, ek mesai ve acil polikliniği nöbet hizmeti veriliyor. Manisa Diş Hastanesi çalışma saatleri günlere göre değişiklik gösterebiliyor.

Manisa Hastanelerinde Görevli Doktorlar Açıklandı Manisa Hastanelerinde Görevli Doktorlar Açıklandı

Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışma saatleri aşağıdaki gibidir:

  • Mesai İçi Poliklinik Hizmeti: Sabah 08.00 – 12.00 saatleri arasında, öğleden sonra 13.00 – 16.30 saatleri arasında mesai içi hizmet veriliyor.
  • Ek Mesai Hizmeti: 17.00 – 19.00 saatleri arasında ek mesai hizmeti sağlanıyor.
  • Acil Poliklinik Hizmeti: Hafta sonu ve resmi tatillerde 08.00 – 00.00 saatleri arasında acil poliklinik hizmeti sunuluyor.

Muhabir: Özkan Çelik