Yayınlandığı günden itibaren tüm dünyada izlenme rekorları kıran dizi Dexter, ülkemizde de büyük bir izleyici kitlesine sahip. Dünya genelinde büyük bir popülerliğe sahip olan Dexter, yayınlanmasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen arama motorlarında konu olmaya devam ediyor. CNBC-e’de yeniden yayınlanacak olan Dexter dizisi konusu nedir? İşte detaylar…

Dexter Dizisi Konusu Nedir?

Yayınlandığı zaman diliminde tüm sosyal mecralara ve arkadaş ortamlarına konu olan Dexter ülkemizde en çok izlenen yabancı dizi olma özelliğini taşıyor. Amerikan yapımı bir gerilim dizisi olan Dexter, yayınlandığı dönemde E2 televizyon kanalında izleyicisi ile buluşuyordu.

Adından uzun yıllar boyunca söz ettirmeyi başaran dizi Dexter’ın çekimleri ABD’nin Florida ve Miami eyaletlerinde tamamlanmıştır. Dexter’ın yapımcıları; John Goldwyn, Sara Colleton, Chad Tomasoski ve Robert Llyod Lewis’tir. Dizinin senaryosunun büyük bir çoğunluğu ise ‘Darkly Dreaming Dexter’ isimli romandan uyarlanmıştır.

Dexter Dizisi Konusu 3

Diziye adını veren baş karakter Dexter, Amerika’nın Miami eyaletinde yaşamaktadır. Polis departmanında görevli olan Dexter, analiz yeteneği gelişmiş olduğu için departmana bu açıdan katkı sunmaktadır. Dexter’ın ayrıca kimsenin bilmediği bir hayatı vardır. Son derece gizemli bir karaktere sahiptir ve diğer hayatında bir seri katildir. Dexter, küçük yaşlarda annesini kaybetmiş ve o dönem polis departmanında çalışan Harry Morgan tarafından evlat edinilmiştir.

Henüz ergenlik çağında iken hayvanlara karşı bir düşmanlık beslemeye başlayan Dexter, evcil hayvanlar da dahil olmak üzere etrafında bulunan tüm hayvanları öldürmek istemiştir. Üvey baba Harry Dexter’ın bu hislerini o dönem fark etmiştir. Dexter’ı masum canlılara zarar vermemesi konusunda sık sık uyaran Harry, ölmesi gerekenlerin suçlu katiller olduğunu da vurgulamıştır. Bunu yaparken de yakalanmamak gerektiğini belirten Harry, Dexter’ın zamanla seri katile dönüşmesine öncülük etmiştir. 

Dizi, Dexter’ın bu gizemli ve çift yönlü yaşamı üzerine kurgulanmaktadır ve bunun etrafında oluşan olay örgüleriyle ilerlemektedir. Dexter dizisi ekran süresi ise ortalama 50 dk’dır.

Resmi rakamlar ortaya koydu… Ömrümüz 2 ay kısaldı! Resmi rakamlar ortaya koydu… Ömrümüz 2 ay kısaldı!

Dexter Dizisi Konusu 4

Dexter Dizisi Oyuncuları

Dexter uzun soluklu bir dizi olması sebebiyle karakter dolayısıyla da oyuncu kadrosu oldukça geniştir. Dexter’ın oyuncu kadrosunda yer alan isimler ve o isimlerin dizide canlandırdıkları karakterleri sizin için listeledik.

Dexter dizisi oyuncuları aşağıdaki gibidir:

  • Michael C. Hall- Dexter Morgan
  • Sean Patric Falnery- Jacob Elway
  • Charlotte Rampling- Dr. Evelyn Vogel
  • Yvonne Strahovski- Hannah McKay
  • Ray Stevenson- Isaak Sirko
  • Collin Hanks- Travis Marshall
  • Julia Benz- Rita Bennet
  • Jennifer Carpenter- Debra Morgan
  • James Remar- Harry Morgan
  • John Lithgow- Arthur Mitchell
  • Erik King- James Doakes
  • Lauren Velez- Maria La Guerta
  • Geoff Pierson- Thomas Matthews
  • Aimee Garcia- Jamie Batista
  • S. Lee- Vince Masuka
  • Jamie Murray- Lila West
  • Bethany Joy Lenz- Cassie

Dexter Dizisi Konusu 5

Dexter Dizisi Kaç Bölüm?

Dexter dizisi konusu ardından en çok merak edilenlerden biri Dexter dizisinin kaç sezon ve kaç bölüm yayın hayatına devam ettiğidir.

2006 yılında yayınlanmaya başlamış olan ve fenomen haline gelen Dexter, toplamda 8 sezon çekilmiştir. 96 bölümden oluşan dizi, 2013 yılında final yaparak yayından kalkmıştır.

Dexter Dizisi Konusu 1

Dexter Netflix’te Var Mı?

Dexter dizisi üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen hala arama motorlarında yer alıyor ve merak ediliyor. Diziyi hiç izlememiş olup izlemek isteyenler veya yeniden izlemek isteyenler hangi platformdan izleyebileceklerini merak ediyor. 

Geçtiğimiz aylarda bu konu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı ve Netflix isimli popüler dizi izleme platformu Dexter’ı yayınlamaya başladı. Dexter 31 Mart 2024 tarihinden itibaren Netflix üzerinden izleyicisiyle buluşmaya başladı. 

Dexter dizisinin ayrıca Türkiye’de yeniden yayın hayatına başlama hazırlıkları yapan CNBC-e kanalında da yayınlanacağı biliniyor. Dexter IMDB puanları ise genellikle 9’un üzerinde görülüyor. Başarılı bir dizi olduğunu kanıtlayan Dexter hem Netflix hem de CNBC-e üzerinden izlenebiliyor.

Muhabir: Özkan Çelik