Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı’nda bulunan sosyal medya fenomeni Banu Parlak’a ait güzellik merkezi 1 Ekim 2023 günü saat 02.00 ve 04.30 sıralarında motosikletli şüphelilerce kurşunlanmıştı. Olaya ilişkin hazırlanan iddianame kapsamında Dilan ve Engin Polat çiftinin de ‘azmettirme’ suçundan cezalandırılması istenen davanın görülmesine Küçükçekmece Adliyesi’nde devam edildi. Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat hazır bulundu. Duruşmaya şikayetinden vazgeçen Banu Parlak ile taraf avukatları da katıldı.

Duruşma başlamak üzereyken Banu Parlak ve Dilan Polat duygusal bir kriz yaşayarak gözyaşlarına boğuldu. Dilan Polat yerdeyken "Allah'ım, suçsuzum, lütfen beni kurtar" diyerek ağladı ve fenalaştı. Duruşma salonundan çıkarıldıktan sonra Banu Parlak da "Dilan, buradayım, bak" diyerek ağladı.

Duruşma devam ederken hakim, İstanbul Adliyesi'ndeki örgüt dosyası ile birleştirme talebinin reddedildiğini ve dosyanın kendi mahkemesine geri döndüğünü açıkladı. Dilekçesi okunan Banu Parlak, Dilan, Engin ve Sezgin Polat'ın katılma talebinden vazgeçtiğini, ancak diğer sanıklar için katılma talebinde bulunduğunu belirtti.

Aynı zamanda dilekçe sunan Gültekin Alan, "Barış Boyun, İstanbul ve Avrupa'da terörle mücadele görevi yapan bir kişidir. Daltonlar ve Barış Boyun, benim emrim altındadır. Banu Parlak'ın iş yerinin kurşunlanması talimatını ben verdim" şeklinde konuştu. Engin ve Sezgin Polat ise söz konusu dilekçe sunan kişiyi tanımadıklarını ve dilekçe hakkında bilgilerinin olmadığını belirtti.

Yer: İstanbul… Sıcaktan bunalan inekler de plajı seçti! Yer: İstanbul… Sıcaktan bunalan inekler de plajı seçti!

Duruşma avukat beyanlarıyla devam ediyor.

Kaynak: İHA