Bazı büyük markalar müşterilerine, doğum günlerinde hediyeler vermekte veya alışverişlerine özel indirimler yapmaktadır. Son zamanlarda sosyal medyada epey popüler olan bu markalar müşteriler tarafından oldukça merak edilmektedir. Kimi marka hediye ürün verirken, kimi marka doğum günü olan kişilere indirim uygulamaktadır. Doğum gününde hediye veren markaları listeledik!

Doğum Gününde Hediye Veren Markalar

Şüphesiz ki her insan beklenmeyen bir hediye aldığında mutlu olmaktadır. Peki, doğum gününüzde ücretsiz hediye alabileceğiniz markalar hangileridir?

Doğum gününde hediye veren markalar 2024 yılı için aşağıda yer almaktadır:

  • Starbucks
  • Yves Rocher
  • Sephora
  • Cook Shop
  • Kahve Dünyası
  • Paribu Cineverse
  • Caffe Nero
  • Beyaz Fırın
  • So Chic
  • Vialand

Starbucks

Dogum Gununde Hediye Veren Markalar 1

Doğum gününde hediye veren markalardan ilki, dünyaca ünlü kahve zinciri olan Starbucks’tır.  Starbucks, doğum günü olan müşterilerine özel bir adet küçük boy (tall boy) içecek hediye etmektedir. Hediye olan bu içecek, Starbucks’ta satılan tüm kahve çeşitleri için geçerlidir.

Ancak bu hediyeden faydalanmak için izlenmesi gereken bir yöntem vardır. Bu yöntem ise Starbucks Reward uygulamasına üye olmaktır. Bu uygulamaya telefonlarda bulunan App Store veya Google Play Store’dan ulaşılabilmektedir. Uygulamaya üye olunmasının ardından hediye içecekten faydalanılabilmektedir.

Yves Rocher

Dogum Gununde Hediye Veren Markalar 2

Doğum gününde hediye veren markalardan bir diğeri, yine dünyaca ünlü bir marka olan Yves Rocher’dir. Özellikle kadınlar tarafından sıkça tercih edilen bir cilt bakım markası olan Yves Rocher, doğal bileşenler kullandığı kozmetik ürünleriyle de oldukça sevilmektedir.

Yves Rocher’in bir diğer artı yanı ise müşterilerine özel sunduğu doğum kampanyalarıdır. Bu kapsamda Yves Rocher, daha önce alışveriş yapmış olan ve Yves Rocher kartı bulunan müşterilerine 2 al 1 öde şeklinde kampanya uygulamaktadır.

Ayrıca doğum günü olan müşterilerine özel, %50 oranında ek bir indirim yapmaktadır. Bunun yanı sıra doğum günü olan müşteri, o gün alışveriş yaparsa bir kutu hediye edilmektedir. Bu kutunun içerisinde ise deneme boy ürünler yer almaktadır.

Sephora

Dogum Gununde Hediye Veren Markalar 3

Doğum gününde hediye veren mağazalar arasında yer alan Sephora, oldukça popüler bir kozmetik ve cilt bakım mağazasıdır. Genellikle lüks markaları satışa sunan Sephora’nın indirimleri ve hediyeleri de kadınlar tarafından sıkça araştırılmaktadır.  

Bu kapsamda Sephora’nın doğum günü kampanyaları karşımıza çıkmaktadır. Sephora mağazaya üye olan müşterilerinin doğum günlerine özel, cilt bakım maskesi gibi küçük hediyeler vermektedir.

Bunun yanı sıra başka bir imkan daha bulunmaktadır. Sephora mağazasından daha önce alışveriş yapmış olan bir müşteri, eğer yeterli puan biriktirdiyse hediyesini kendi seçme hakkına sahiptir.  

Cook Shop

Dogum Gununde Hediye Veren Markalar 4

Ülkemizde oldukça popüler bir restoran olan Cook Shop, doğum gününde hediye veren markalardan bir diğeridir. Menüsünün çeşitliliği, lezzeti, kalitesi ve atmosferiyle oldukça sevilen Cook Shop; müşteri memnuniyetine de önem vermektedir.

Bu kapsamda ise doğum günü müşterilerine özel hediyeleri bulunmaktadır. Eğer doğum günü olan bir müşteri, o gün Cook Shop’a giderse magnolia tatlısı ikram edilmektedir. Cook Shop’un en popüler ve beğenilen lezzeti, magnolia tatlısı olarak ün salmıştır.

Kahve Dünyası

Dogum Gununde Hediye Veren Markalar 5

Doğum gününde hediye veren markalardan bir diğeri de Kahve Dünyası’dır. Son derece ünlü bir kahve zinciri olan Kahve Dünyası, müşterilerinin doğum gününe özel tatlı sürprizler hazırlamaktadır. Bu sürprizler ise pasta veya dondurma hediyesi olarak uygulamaya konmuştur.

Ancak bu hediyeden faydalanmak için de bir koşul bulunmaktadır. Bu koşul ise Kahve Dünyası uygulamasına üye olmak ve doğum gününden önceki alışverişleri bu uygulama üzerinden gerçekleştirmektir.

Paribu Cineverse

Dogum Gununde Hediye Veren Markalar 6

Doğum günü aktiviteleri kapsamında en popüler olanlarından biri de sinemaya gitmektir. Doğum gününde sinemaya gitmek isteyen vatandaşlar ise ülkemizin en büyük ve kapsamlı sinema salonlarına sahip olan Paribu Cineverse’ten hediye alabilmektedir.

Paribu Cineverse bünyesindeki sinema salonlarına giden bir kişi, aldığı sinema biletinin yanında patlamış mısır hediyesine sahip olmaktadır. Bu hediyeye ulaşmak içinse Paribu Cineverse CGV Cinema Club üyesi olunması gerekmektedir.

Caffe Nero

Dogum Gununde Hediye Veren Markalar 7

Doğum gününde hediye veren markalar arasında yer alan Caffe Nero, ülkemizde oldukça popüler bir kahve markasıdır. Caffe Nero’nun da diğer kahve zincirleri gibi müşterilerinin doğum günlerine özel pasta ikramı bulunmaktadır.  

Bu hediyeye ulaşmak içinse, Caffe Nero uygulamasına üye olmak ve doğum gününden önce kahve ya da tatlı alışverişi yapmak gerekmektedir.

Beyaz Fırın

Dogum Gununde Hediye Veren Markalar 8

Tüm Türkiye’de yaygın olmasa da İstanbul’un birçok semtinde şubesi bulunan Beyaz Fırın, şehirde oldukça sevilen bir pastanedir. Gerek ürünlerinin kalitesi gerekse lezzetiyle adından söz ettiren Beyaz Fırın da doğum günü müşterilerine özel hediye sunmaktadır.  Bu kapsamda işletme, doğum günü olan müşterilerine hediye olarak pasta ikram etmektedir.

So Chic

Dogum Gununde Hediye Veren Markalar 9

Doğum gününde hediye veren markalardan bir diğeri de ülkemizde oldukça popüler bir takı mağazası olan So Chic’tir. Pırlantaları ve mücevherleriyle adından söz ettiren marka, daha önce kendisinden alışveriş yapan müşterilerine özel hediye vermektedir. So Chic müşterileri, doğum günlerinde mağazaya giderek baykuş figürlü bileklik hediyesini alabilmektedir.

Vialand

Dogum Gununde Hediye Veren Markalar 10

Vialand, son zamanlarda oldukça popüler olan ve İstanbul’da hizmet veren bir tema parkıdır. Ziyaretçilerine sunduğu sınırsız eğlence ile oldukça popüler olan bu park, doğum gününde hediye veren markalar arasında yer almaktadır.

Doğum gününde Vialand’a giden müşteriler, maskotlarla birlikte makarna etkinliğine katılmaktadır. Bu etkinliğin ödülü ise ücretsiz verilen Vialand Tema Parkı bileti olarak karşımıza çıkmaktadır.

Doğum Gününde İndirim Yapan Markalar

Doğum gününde hediye veren markalara değindik. Şimdi de merak edenleri için doğum gününde indirim yapan markaları inceleyelim… Görece pahalı olarak nitelendirilebilecek bu markalar, doğum günlerinde hediye vermek yerine indirim yapmaktadır. Peki bu markalar hangileridir?

Doğum gününde indirim yapan markalar aşağıda yer almaktadır: 

  • Beymen
  • Divarese
  • Net Work
  • Skechers
  • Media Markt

Beymen

Dogum Gununde Hediye Veren Markalar 11

Ülkemizdeki lüks giyim markalarından biri olan Beymen, doğum günlerinde müşterileri için özel kampanyalar yapmaktadır. Doğum günü müşterilerine özel indirim imkanı sunan Beymen, bu indirimi müşterinin dilediği herhangi bir ürün için uygulamaktadır. İndirimin miktarı ise etiket fiyatı üzerinden %15 oranındadır.

Bir devrin sonu: Apple 16 kutularında artık o da yok Bir devrin sonu: Apple 16 kutularında artık o da yok

Divarese

Dogum Gununde Hediye Veren Markalar 12

Doğum gününde indirim yapan markalardan bir diğeri Divarese’tür. Ayakkabı ve çanta kategorisinde oldukça sevilen bir marka olan Divarese, müşterilerinin doğum gününde % 30 oranında indirim uygulamaktadır. Ayrıca indirim oranı, Divarese müşterilerinin dilediği herhangi bir üründe ve bir ay boyunca geçerlidir.

Net Work

Dogum Gununde Hediye Veren Markalar 13

Müşterilerini düşünen samimi markalardan bir diğeri ise Net Work olarak karşımıza çıkmaktadır. Hazır giyimin önde gelen kaliteli markaları arasında yer alan Net Work, doğum günü olan müşterilerine özel %25 indirim uygulamaktadır. Hediye indirim oranı ise her üründe geçerlidir.

Skechers

Dogum Gununde Hediye Veren Markalar 14

Doğum gününde indirim yapan markalardan bir diğeri de Skechers’tır. Tüm dünyada popülerliğe sahip olan Skechers, spor giyim ve ayakkabı markasıdır. Spor ayakkabı konusunda özellik arz eden ve oldukça tercih edilen Skechers, müşterilerinin doğum gününü de unutmamaktadır.

Öyle ki doğum günü müşterilerine özel bir kampanyası mevcuttur. Bu kapsamda marka, Skechers Plus uygulaması Silver üyeliği ve 400 Plus Puan hediye etmektedir. Müşteriler ise bu uygulamayı indirip, para değerine geçen hediye puanı harcayabilmektedir.

Media Markt

Dogum Gununde Hediye Veren Markalar 15

Ülkemizin adından sıkça söz ettiren teknoloji markalarından biri Media Markt’tır. Ürün çeşitliliği ve güvenliği ile dikkat çeken marka, müşteri samimiyetine de oldukça önem vermektedir. Bu kapsamda Media Markt, doğum günü olan müşterilerine özel indirimler yapmaktadır.

İndirim oranı ise her sene ve müşteriye göre değişmektedir. Bu indirimden yararlanmak içinse, Media Markt Club üyeliği bulundurulmalıdır.

Muhabir: Özkan Çelik