Döviz piyasası, uzun bir süredir durgunluk içinde. Önceki dönemlerde dolar ve euroda hızlı artışlar gözlenirken, son zamanlarda bu ivme durdu. Bu durum, dolar yatırımcılarını endişelendiriyor. Merkez Bankası'nın baskısıyla birlikte doların hareketsiz kaldığı gözleniyor.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut da, yatırımcılara önemli uyarılarda bulunarak zorlu bir döneme girildiğini ve varlıkların küçüleceğini ifade etti. Dolar yatırımcılarına hitap eden uzman, şu açıklamalarda bulundu:

"Yüksek faiz ortamı ile cari açığı düşürdünüz. Ekonomideki üretimi azaltarak cari açığı düşürüyorsunuz. Sanayi bunu kaldıramaz. İşsizlik artıyor, üretim düşüyor… Enflasyon o kadar yukarı gidiyor ki nakit yok. Vatandaş nakit yokluğu çektiği için krediler patlamaya gidiyor. Yüksek faizin ve zamların bütçeyi ve rezervleri kapatabilmesi için bu bedeli vatandaş ödüyor. Faiz maliyeti vatandaşa bindi. Tarım, sanayi de yapısal sorunlar varken enflasyon düşmez. Krediye sığınanların geliri artmadığı için patlamalar olacak. Geçinebilmek için ne olacak elinizdeki varlıklardan vazgeçeceksiniz. 2025 yılında elinizdeki varlıklardan vazgeçmek zorunda kalacaksınız."

Asgari ücretle ilgili 7 senaryo… İşte ortaya çıkan rakamlar! Asgari ücretle ilgili 7 senaryo… İşte ortaya çıkan rakamlar!

Kaynak: Haber Merkezi