Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde, bazı basın organlarında yer alan e-Nabız'ın Katar'a satıldığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, e-Nabız sisteminin Türkiye'deki sağlık sisteminin temel taşlarından biri olduğunu ifade etti.

Manisalılar aylarca bunu çağırdı! Sonunda geliyor... Manisalılar aylarca bunu çağırdı! Sonunda geliyor...

"Kişiye Özel Şifrelenmiş Durumda"

2014 yılından itibaren sağlık sisteminin bilgi ve veri anlamında temelini oluşturduğunu belirten Memişoğlu, e-Nabız’ın herkes için kişiye özel ve şifrelenmiş bir sistem olduğunu vurguladı.

Memişoğlu, "Bir başkası, hastanın kendisi dışında kimse göremez. Özel güvenlikli olarak tutulur ve özel yazılımlarla güvenliği sağlanır. Özellikle COVID-19 döneminde takibini sağlamış ve rüştünü ispatlamış bir sistemdir. Dünyanın gelişmiş ülkeleri aşı kartlarını günlerce veremezken, biz bu sistem üzerinden kişiye saniyesinde aşı kartını ulaştırdık” şeklinde konuştu.

E-Nabız ile ilgili spekülasyonların kendisini üzdüğünü dile getiren Memişoğlu, "Türkiye'nin değerlerine ve bu güzel işe nifak sokmaya yönelik iddialara itibar edilmemesini istiyorum. Hiçbir verinin başka bir yere ulaşma şansı e-Nabız üzerinden yok" ifadelerini kullandı.

“Ben Bile Bakan Olarak Bunu Göremem”

Bakan Memişoğlu, "Bunu net söylüyorum. Resmi kurumların bilgilendirmelerine güvenilmesini istiyorum. Ben bile bakan olarak bunu göremem" diyerek, devletin resmi kurumlarına güvenin önemine dikkat çekti.

Kaynak: AA