Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum’da koyların atıklardan arındırılması amacıyla on yıldır düzenlenen deniz dibi temizliğinin ikinci etabı Yalıkavak’ta gerçekleşti. Bir buçuk saat süren Deniz Dibi Temizliği'nde dalgıçlar yaklaşık 2.5 ton atık çıkardı.

“Araba lastiği, cam şişeler, teneke kutuları, plastik borular çıkarıldı”

 Bodrum Belediyesi'ne ait 13 kişiden oluşan balık adamlar deniz dibine dalarak temizlik gerçekleştirdi. Deniz dibinden araba lastiği, cam şişeler, teneke kutuları, plastik borular gibi birçok malzeme çıkarıldı.

Ege’de alevler geceyi aydınlattı… Orman yangını kontrol altına alınamıyor! Ege’de alevler geceyi aydınlattı… Orman yangını kontrol altına alınamıyor!

Başkan Mandalinci ve öğrenciler ise koyun etrafında çevre temizliği yaptı. Ardı ardına çıkan çöpleri gören vatandaşlar ve denize girenler ise gözlerine inanamadı.

Deniz dibinden 2,5 ton karadan 2 ton çöp topladılar

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, “Dalış ekibimiz yaklaşık olarak denizden 2.5 ton atık çıkarırken gönüllülerimiz de sahil ve yürüyüş yollarından yaklaşık 1.5-2 ton atık topladı” dedi.

Deniz Dibi Temizliği etkinliğinde toplanan atıklar, geri dönüşümü yapılmak üzere Konacık Mahallesi'ndeki 1. Sınıf Atık Merkezi'ne götürüldü.

Kaynak: İHA