İzmir’in urla ilçesine bağlı olan Balıklıova köyü tatilseverlerin uğrak noktası olmuş durumda. Sakin huzurlu bir şekilde tatil yapmak isteyen vatandaşların ilk tercihlerinden biri olan Balıklıova köyü Manisa’dan da ulaşımı kolaylıkla sağlanabilir. İşte diğer detaylar…

Urla ilçesine bağlı Balıklıova köyü yaz ayları yaklaştığında nüfusu artış göstermektedir.

Tatilseverlerin uğrak noktası olan Balıklıova köyünü aynı zamanda ziyaret ederek, köy içerisinde doğa yürüyüşleri yaparak bölge yöresine ait olan ürünleri de satın alabilmeniz mümkün.

Mavi ve yeşilin en güzel tonlarını bünyesinde barındıran Balıklıova köyü egenin birçok yerinden ziyaretçi ağırlıyor.

Balıklıova nerede?

Manisa’ya iki saat İzmir’e de yaklaşık bir saat uzaklıkta olan bu kıyı beldesi, sakin ve huzurlu bir şekilde tatil yapmak isteyen vatandaşlar için bir avantaj sağlıyor.

Alaçatı ile arasında 40 dakika, Urla merkez ile arasında ise 30 km mesafe söz konusu.

Balıklıova’ya nasıl gidilir?

Fahrettin Altay Aktarma Merkezinden Balıklıova’ya direkt ulaşım mevcuttur. F. Altay Aktarma Merkezi’ne metro, tramvay ve şehiriçi otobüsleri ile ulaşabilir, Üçkuyular Vapur İskelesi’nden yürüyerek de ulaşabilirsiniz.

Pazar yağmur geliyor... Hazırlıklarınızı yapın! Pazar yağmur geliyor... Hazırlıklarınızı yapın!

Manisa’dan giden vatandaşlar Çeşme Otoyolu’nda Karaburun anayolundan çıktıktan sonra Gülbahçe’yi geçerek Balıklıova’ya ulaşabilirsiniz.

Balıklıova’da ne yenir?

Balıklıova isminden de anlaşıldığı üzere en taze ve lezzetli deniz ürünlerini bünyesinde barındırır.

Sakin ve huzurlu bu tatil beldesinde bir çok mekanda ve restoranda deniz çuprası, barbun ve çeşitli balık türleri oldukça yaygındır.

En meşhur tatlarından birisi ise un kurabiyesidir. Üzerinde herhangi bir pudra şekeri bulunmayan bu kurabiyelerin tadı gibi kokusu da oldukça beğeniliyor. Yiyenlerin unutamadığı bu un kurabiyesi Balıkova’nın sevilen tatlarından biridir.

Balıkova’nın güzel mekanlarından da eşsiz günbatımını izlemekte ayrıca mümkün.

Balıklıova’da nerede kalınır?

Balıklıova’da tatile gelen vatandaşlar bölge yöresine ait otel ve pansiyonları tercih ediyor. Aynı zamanda kamp yapmak isteyenler için kamp alanları da mevcut.

Kalmak için Balıklıova pansiyon seçeneklerini değerlendirebilir, kamp yapabilir veya tekneyle açılabilirsiniz. Keşfetmenizi bekleyen bakir koylarıyla, sessiz sakin birkaç gün geçirmek isteyenler için ideal bir tatil beldesi.

Kaynak: Haber merkezi