Ege Bölgesi'ndeki bu turistik mağara her yıl binlerce ziyaretçi çekiyor. Zeus Mağarası'nın popülaritesinin ardındaki neden ne? Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin…

Mağara hakkında bilinmesi gerekenler

Aydın’ın Kuşadası ilçesi Ege Bölgesi’nin incisi olarak nitelendirilen, tarih ve doğa ile iç içe geçmiş bir ilçedir. Bu güzel ilçe, sıcak Ege güneşi, masmavi denizi ve zengin kültürel mirasıyla her yıl binlerce turisti misafir etmektedir. Kuşadası’nın bu zengin turizm potansiyelinde önemli bir yere sahip olan Zeus Mağarası bölgenin doğal ve tarihi zenginliklerinden biri olarak öne çıkmaktadır.

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nın hemen girişinde yer alan bu mağara bölgedeki maki yoğunluğu nedeniyle varlığı pek de belli olmuyor. Mağaraya, yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüşün ardından ulaşılabiliyor. İçerisinde turkuaz renkli maden suyu bulunan bu mağara, dağlardan gelen tatlı kaynak suyu ile deniz suyunun karışımından oluşmaktadır. Derin havuzda yüzme ve yıkanma etkinlikleri güvenlik nedenleriyle yasaklanmıştır.

Ege’de acı ölüm… İnşaattan düşen işçi can verdi Ege’de acı ölüm… İnşaattan düşen işçi can verdi

Mağara hakkında pek çok rivayet bulunuyor. En bilineni Antik Yunan mitolojisine dayanır. Mitolojiye göre göklerin hükümdarı Zeus'un, denizlerin hakimi kardeşi Poseidon'u kızdırması sonrasında gazabından kaçmak için mağaraya saklandığı hikayesidir. Bu sebeple mağaranın Zeus’un adıyla anıldığı söylenir. Ziyaretçiler, genellikle dileklerinin gerçekleşmesi umuduyla mağaranın girişindeki bir dilek ağacına bez parçaları bağlamaktadırlar.

Bir diğer rivayete göre ise güzellik ve aşk tanrıçası Afrodit’in bu mağarada yüzerek güzelleştiğine, Hazreti Meryem'in ise Efes'e yolculuğu sırasında buraya uğrayıp yıkandığına inanılıyor.

Zeus Mağarasına nasıl gidilir?

Eğer Kuşadası'na yolunuz düşer ve mağarayı ziyaret etmek isterseniz endişelenmeyin. Mağaraya, Kuşadası ilçe merkezinden Güzelçamlı'ya düzenli olarak her iki yönde sefer yapan dolmuşlarla rahatça ulaşabilirsiniz.

Kuşadası Milli Parkı, Kuşadası'ndan 28 kilometre uzaklıktadır. Bölgeyi özel araçla ziyaret edecekler için öncelikle Aydın’a ulaşmaları gerekmektedir. Aydın'a varışlarının ardından Kuşadası tabelalarını takip ederek rahatlıkla Milli Park’a ulaşabilirler. Kuşadası'ndan sonra ise Davutlar beldesine doğru yönelip buradan gelen tabelaları takip etmeleri gerekiyor. Bu şekilde eşsiz güzelliğe kolayca ulaşabilirler.

Kaynak: Manisa Kulis Haber