Eğitim Bir-Sen Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Halil Kallat’ın görevinden ayrılmasının ardından, şube başkanlığına oy birliğiyle Ahmet Yasav seçildi. Şube binasında gerçekleştirilen devir teslim töreninde Kallat, görevini Yasav’a devretti.

Halil Kallat’tan Veda Mesajı

Törende konuşan Halil Kallat, 2002 yılında üye olduğu sendikada, çeşitli kademelerde ve 2010 yılından itibaren şube yönetiminde görev aldığını belirterek, sendikadaki aktif yöneticilik kariyerini sonlandırmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Kallat, uzun yıllar birlikte çalıştığı tüm sendika üyelerine, Genel Başkan Ali Yalçın ve önceki genel başkanlara teşekkür ederek, şunları söyledi:

“2002 yılında üye olduğum ve şeref duyduğum bu kutlu davanın aktif yöneticilik kısmını üzülerek tamamlamış bulunmaktayım. Bu görevi devralan Ahmet Yasav kardeşime ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun.”

Kallat, konuşmasında sendikacılık anlamında kendisine çok şey katan isimleri de anarak, Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, Mehmet Emin Sofuoğlu ve diğer yönetim üyelerine teşekkür etti. Ayrıca görev süresi boyunca tanıştığı sendika üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarına da şükranlarını sundu.

A W308752 01

Görev süresi boyunca unutamayacağı üç önemli olaydan bahseden Kallat, başörtüsü serbestliği mücadelesi, 15 Temmuz darbe girişimi ve Ayasofya’nın ibadete açılışını hatırlatarak, “Bu süreçte mümkün olduğunca kimseyi kırmamaya çalıştım. Farkında olmadan kırdıysam, helallik diliyorum” dedi.

Ahmet Yasav’dan Teşekkür ve Yeni Dönem Vurgusu

Yeni Şube Başkanı Ahmet Yasav, Kallat’a bugüne kadar verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederek, onun dava adamlığı ve tecrübesiyle kendilerine her zaman yol gösterdiğini belirtti. Yasav, konuşmasında Kallat’ın hoşgörüsü ve sabrı ile kendilerine örnek olduğunu vurgulayarak, “Halil Başkanımız, her zaman bizim deniz fenerimiz oldu. Sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir hayat sürmesini diliyorum. Gölgesini üzerimizden çekmemesini rica ediyorum” dedi.

Yasav, Halil Kallat’tan devraldığı bayrağı daha ileriye taşımak için çalışacaklarını ifade etti.

Dr. Ergün Metin Manisa örneği başlıklı teziyle ödül aldı Dr. Ergün Metin Manisa örneği başlıklı teziyle ödül aldı

A W308752 02

Yeni Yönetim Belirlendi

Eğitim Bir-Sen Şube Yönetim Kurulu’na, yedek listeden Vahdet Vural’ın katılmasıyla yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Ahmet Yasav, Mustafa Köseler, Mehmet Taşçı, Adem Dönmez, Vahdet Vural, Mehmet Göksu, Özgür Emeksiz.

Devir teslim töreni, sendika üyelerinin ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti

Kaynak: İHA