Sürücülerin merakla beklediği yeni kanun teklifinin detayları netleşmeye başladı. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan 10’uncu yargı paketi kapsamında özellikle korsan taşımacılıkla mücadelede sert önlemler alınması planlanıyor.

Yeni düzenleme, sadece para cezasıyla sınırlı kalmayacak, aynı zamanda ehliyet iptallerini de içerecek.

Ehliyete El Konulacak

Meclise sunulacak olan kanun teklifiyle korsan taşımacılık yapan sürücüler artık sadece para cezası almakla kalmayacak, aynı zamanda ehliyetlerini de kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacak.

İlk kez korsan taşımacılık yaptığı tespit edilen sürücüler, 6 ay boyunca ehliyetsiz kalacak.

Tekrarında Cezalar Artacak

Aynı ihlalin bir yıl içinde tekrar edilmesi durumunda ise sürücünün ehliyetine 1 yıl boyunca el konulacak ve bu süre zarfında yeni bir sürücü belgesi alması mümkün olmayacak.

Yetkililer, yeni düzenlemenin korsan taşımacılığı büyük ölçüde azaltacağını belirterek, yolcuların daha güvenli bir ulaşım hizmetine kavuşacağını vurguladı.

Ayrıca, bu adımın kayıtlı taşımacılık yapan esnafın haklarını koruyacağı da ifade edildi.

Melek Mosso Hastalığını Duyurdu: Bali Belly Hastalığı Nedir? Melek Mosso Hastalığını Duyurdu: Bali Belly Hastalığı Nedir?

Kaynak: Haber Merkezi