Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından hava sıcaklıklarının düşüşüyle birlikte yurdu birçok bölgesinde mevsimin ilk karı yağmaya başladı. Dağlar, yollar ve yaylalar beyaz örtüyle kaplanarak kış sezonunun müjdecisi oldu.

Kastamonu’da eşini öldüren polis tutuklandı Kastamonu’da eşini öldüren polis tutuklandı

Kars Beyaza Büründü

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde soğuk hava ve yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Akşam saatlerinde etkili olan kar, yüksek kesimleri hızla beyaza bürüdü. Sarıkamış Kayak Merkezi’nde aralıklarla devam eden kar yağışı, hava sıcaklıklarının da hissedilir derecede düşmesine neden oldu.

Bu Sene Kar Erken Geldi

Marmara’nın en yüksek noktası olan 2543 metre yükseklikteki Uludağ’da sezonun ilk karı yağdı. Geçen yıl kasım ayının ortalarında başlayan kar yağışının bu yıl daha erken gerçekleşmesi dikkat çekti. Hava sıcaklıkları 1 ile 3 derece arasında ölçülürken, yarın en düşük sıcaklığın -1, en yüksek sıcaklığın ise 8 derece olması bekleniyor.

Beyaz Örtüyle Kaplandı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sıcaklıkların birkaç gündür 7-10 derece düşmesi, yağışların yüksek kesimlerde kara dönüşmesine neden oldu. 2000 metre üzerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte Trabzon’un Çaykara ilçesindeki ünlü turizm merkezi Uzungöl’ün yüksek kesimleri de beyaz örtüyle kaplandı.

Gece Boyunca Yağmur, Yüksek Kesimlerde Kar

Bingöl ve çevresinde de Meteorolojinin uyarılarının ardından sağanak yağış etkili oldu. Karlıova ilçe merkezinde gece boyunca yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı görüldü. Kar yağışıyla birlikte dağlar beyaza büründü.

Karla Kaplanarak Ziyaretçilerin İlgisini Çekti

Tunceli’de etkili olan sağanak yağış, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Pülümür ve Ovacık ilçelerinin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplanırken, hava sıcaklıkları da önemli ölçüde düştü.

Aw310644 05 C6N0

Rize’nin yüksek kesimlerine de mevsimin ilk karı düştü. İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya Yaylası ve Anzer Yaylası, karla kaplanarak ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Editör: Nuray Bozkurt