Ekonomist Hatice Kolçak, yaptığı açıklamada yatırımcıları kayıplardan korumak adına önemli bilgiler paylaştı. Merkez Bankası'nın kararlarının ardından borsa ve mevduat piyasasında yaşanan gelişmeler, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Kolçak, yatırımcıların gözden kaçırdığı önemli bir noktaya dikkat çekerek, belirtilen tarihler içerisinde her şeyin değişebileceğini ifade etti.

Borsa İstanbul ve Mevduat Faizlerindeki Gelişmeler

Son dönemde dolar-TL paritesinin istikrarlı bir seyir izlemesiyle birlikte yatırımcılar dikkatini borsa ve mevduat faizleri gibi yatırımlara çevirdi. Hatice Kolçak, Borsa İstanbul'da gerçekleşecek işlemlerle ilgili kritik bilgiler paylaştı. Kurban Bayramı tatili sebebiyle işlemlerin takas tarihinin değiştirildiğini hatırlatan Kolçak, perşembe günü yapılan işlemlerin uzlaşmasının 20 Haziran perşembe günü gerçekleşeceğini vurguladı. Tatilden önce parasını geri almak isteyen borsa yatırımcıları için bu durumun son derece önemli olduğunu kaydetti.

Takas Tarihlerinde Değişiklik

Kolçak, Borsa İstanbul borsasında uzlaşmanın genellikle iki gün sonra gerçekleştiğini, ancak tatil dönemlerinde bu takvimin değiştiğini belirtti. Buna göre, perşembe günü işlem yapan yatırımcılardan tahsilat ve ödemeler yedi gün sonra, yani 20 Haziran perşembe günü yapılacak. Cuma günü işlem yapan yatırımcılar ise, işlemlerinin nakit olarak sonuçlanması için 21 Haziran Cuma gününe kadar beklemek zorunda kalacaklar. Borsa ve mevduat hesaplarındaki rekor artışın sebebi olarak yüzde 50'ye varan Merkez Bankası faiz artışları gösterildi.

Düşüşe Hazırlıklı Olun

Ekonomist Hatice Kolçak, yatırım fonları hakkında da önemli uyarılarda bulundu. Fon yatırımı yapan kişilere, "Yatırım fonlarında bir haftada çok para kaybettim, o yüzden hemen satacağım" gibi ifadelere güvenmemeleri gerektiğini söyledi. Yatırım fonlarının yapısı itibariyle uzun vadeli strateji gerektiren bir alan olduğunu hatırlatan Kolçak, fonların kısa vadede alınıp satılamaması nedeniyle anlık, günlük ve haftalık dalgalanmalara hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

En Ucuz 5 Litre Ayçiçek Yağı Hangi Markette? Belli Oldu! BİM, A101, Migros Ayçiçek Yağı Fiyatları En Ucuz 5 Litre Ayçiçek Yağı Hangi Markette? Belli Oldu! BİM, A101, Migros Ayçiçek Yağı Fiyatları

Borsada Uzun Vadeli Yatırımın Önemi

Uzman isim, borsanın uzun vadede iyi yönde ilerlediğine inandığını belirterek, kısa vadedeki dalgalanmaların normal olduğunu vurguladı. Yatırımcılara uzun vadeli stratejilere odaklanmalarını tavsiye eden Kolçak, ani kararlar vermemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Haber Merkezi