En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı kesinleşiyor. Kritik gün yarın! Ek emekli zammına dair madde, vergi düzenlemesiyle birlikte Meclis'e sunulacak. Planlamalara göre, en düşük maaşın 12 bin lira olması öngörülüyor. Son karar ise bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılacak görüşmede verilecekken zammın kabine toplantısıyla beraber duyurulması bekleniyor.

Refah payı beklentisi sürüyor

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşlarına ek zam için tarih verdi. Güler, konuyla ilgili soruya “Önümüzdeki hafta başında açıklarız" ifadelerini kullandı. Emeklilerin refah payı beklentisi de bulunuyor. Bu beklentilerin karşılık bulup bulmayacağı ise kabine toplantısından sonra belli olacak.

Kabine

En güçlü rakam

Bu düzenlemeden yararlanacak 1,8 milyon emekli için masada en güçlü rakam 12 bin TL olarak öne çıkıyor. Maliye Bakanı Şimşek’in bu rakam için onay verdiği iddiaları kulislerde dolaşmakta. Eğer bu rakam kabul edilirse, emekliler için önemli bir artış sağlanmış olacak.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 3 formül masada

En düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili olarak çeşitli formüller gündemde. İşte masada bulunan üç rakam:

SSK ve Bağ-Kur için en düşük emekli maaşının 12 bin TL olması ilk seçenek olarak öne çıkıyor. Bu formül kabul edilirse, bütçeye aylık maliyetin 5 milyar TL olması bekleniyor.

6 aylık enflasyon verilerine dayanarak hesaplandığında, en düşük emekli maaşının 12.500 TL olması güçlü bir alternatif. Bu durumda, aylık maliyetin 6,5 milyar TL'yi bulması öngörülüyor.

Thumbs B C 099A6212F1Be893Edd504172 Rte1.Jpg

2025’te emekli olacaklara kötü haber! Daha az maaş… 2025’te emekli olacaklara kötü haber! Daha az maaş…

Taslak metinde yer alması beklenen bir diğer rakam ise 13 bin TL. Bu seçenekle birlikte bütçeye aylık maliyetin 8 milyar TL'yi aşması bekleniyor.

Editör: Nuray Bozkurt