Emir Sarıgül, uzun yıllar Şişli Belediye Başkanlığı yapmış olan siyasetçi ve iş adamı Mustafa Sarıgül'ün oğlu olarak tanınmaktadır. Son dönemlerde Emir Sarıgül'ün hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler sıkça araştırılmaktadır. Peki, Emir Sarıgül kimdir? Sizler için araştırdık! İşte ayrıntılar…

Emir Sarıgül Kimdir?

Emir Sarıgül, uzun yıllar Şişli Belediye Başkanlığı yapmış olan siyasetçi ve iş adamı Mustafa Sarıgül'ün oğludur. Emir Sarıgül, 1981 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladığı bilinmekte olan Sarıgül, Fevziye Mektepleri Vakfı Özel Işık Lisesi'nden mezun olmuştur. Daha sonra Yeditepe Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü kazanmış ve mezun olmuştur.

Yeditepe Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimi için Londra'ya gitmiştir. Londra'daki American Intercontinental University'de yüksek lisans eğitimini tamamlamış olan Emir Sarıgül, aynı zamanda yabancı dil bilgilerini de bu sayede pekiştirmiştir.

Emir Sarıgül, Türkiye'ye döndükten sonra iş hayatına atılmıştır. Özellikle inşaat sektöründe faaliyet gösteren Sarıgül, inşaat sektöründe önemli projelere imza atmıştır. Emir Sarıgül kimdir sorusunu yanıtladık. Şimdi ünlü ismin kariyerine detaylıca bakalım...

Emir Sarigul Kimdir 4

Emir Sarıgül Ne İş Yapıyor?

Emir Sarıgül kimdir sorusunun yanında mesleği de merak edilenle arasındadır. Emir Sarıgül, eğitim hayatını tamamladıktan sonra iş dünyasına atılmıştır. 

Emir Sarıgül, özellikle inşaat alanında faaliyet gösteren bir iş insanı olarak tanınmaktadır.  Emir Sarıgül, 2024 yılı itibaıyla Maritza Şirketler Grubu'nun kurucusudur ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

Maritza Şirketler Grubu, inşaat ve gayrimenkul sektöründe varlık göstermekte ve birçok projeye imza atmaktadır. Şirket özellikle lüks konut projeleri, ticari alanlar ve çeşitli inşaat projeleri ile tanınmaktadır. Emir Sarıgül'ün bu projelerin yönetiminde aktif rol aldığı bilinmektedir.

Emir Sarıgül Kaç Yaşındadır?

Emir Sarıgül 1981 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir.  Emir Sarıgül günümüz itibarıyla 43 yaşındadır.

Emir Sarigul Kimdir 2

Emir Sarıgül’ün Sevgilileri

Emir Sarıgül'ün romantik ilişkileri, magazin dünyasında sık sık ilgi odağı olmuştur. 2008-2019 yılları arasında Fatoş Altınbaş ile uzun soluklu bir evlilik yaşayan Sarıgül, bu süreçte medyada sık sık yer almıştır. 

Fatoş Altınbaş ile ayrılıklarının ardından, Sarıgül'ün adı televizyonun başarılı sunucularından Buket Aydın ile anılmaya başlamıştır. Çeşitli nedenlerle bu ilişkinin sonlandığı bilinmektedir fakat net sebebi bilinmemektedir.

Daha sonrasında, ayrılıklarına rağmen, Emir Sarıgül'ün adı hala Buket Aydın ile anılmaya devam etti ve bu durum birçok eleştiriye neden oldu.

Emir Sarıgül'ün aşk hayatındaki son önemli isim ise ünlü şarkıcı Sibel Can oldu. Neredeyse 6 yıldır birlikte oldukları söylentiler arasında yer alan çift, ilk olarak Göcek'te bir tekne turunda görüntülendi. Bu görüntüler, çiftin ilişkisini belgeleyen ilk somut delil oldu. 

Emir Sarıgül'ün aşk hayatı, Fatoş Altınbaş, Buket Aydın ve Sibel Can gibi ünlü isimlerle yaşadığı aşklar sayesinde hep gündemde kalmış, özellikle Sibel Can ile olan ilişkisi, son yıllarda en çok konuşulan konular arasında yer almıştır.

Emir Sarigul Kimdir 1

Sosyal medya kullanmayacağım demişti… Dilan Polat’tan paylaşım geldi Sosyal medya kullanmayacağım demişti… Dilan Polat’tan paylaşım geldi

Emir Sarıgül’ün Ailesi

Emir Sarıgül’ün babası Mustafa Sarıgül, annesi Hülya Köksaloğlu'dur. Hülya Köksaloğlu’nun Mustafa Sarıgül’ün ilk eşi olduğu bilinmektedir. 

Annesi Hülya Köksaloğlu’nun oğluna hamileyken kanser teşhisi aldığı bilinmektedir. Emir Sarıgül henüz yaklaşık 4 yaşlarındayken annesini kaybetmiştir. 

Mustafa Sarıgül Kimdir?

Mustafa Sarıgül, 15 Kasım 1956'da Erzincan'da doğmuştur ve Türk iş adamı ve siyasetçidir. Eğitim hayatına Güngören Köyü İlkokulu'nda başlayan Sarıgül, liseyi Zincirlikuyu İsov Yapı ve Meslek Lisesi'nde tamamladığı bilinmektedir. Ardından Sarıgül, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni tamamlamıştır.

Siyasi hayatına ise Cumhuriyet Halk Partisi Şişli İlçesi Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyeliği ile başlamıştır. Sarıgül, 1987'de Sosyal Demokrat Halkçı Parti listesinden TBMM 18. Dönem İstanbul Milletvekili ünvanı ile parlamentoya girmiştir. 1999'da DSP adayı olarak katıldığı seçimlerde ise Şişli Belediye Başkanı seçilmiştir ve bu görevi 2014 yılına kadar sürdürmüştür.

Sarıgül, 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olmuştur, lakin seçimi kazanamamıştır. 

Muhabir: Özkan Çelik