İstanbul'un en değerli arazisi olarak kabul edilen Zincirlikuyu'daki arazisini Zorlu Holding'e satmasıyla gündeme gelen Çiftçiler Holding’in, 10 Kasım 2022'de verilen iflas kararına karşı açtığı iptal davasını kazandığı öne sürüldü.

Holding 1949’da Kurulmuştu

1949 yılında kurulan Çiftçiler Holding, Türkiye'nin otomotiv sanayisinde önemli bir yere sahip. 1964'te kamyonet montaj faaliyetlerine başlayan holding, İstanbul’un en değerli arazilerinden biri olan Zincirlikuyu’daki Karayolları arazisiyle adını duyurdu. Bu arazi, 90 dönümlük kısmı 1974 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün yapımı için kamulaştırıldıktan sonra holdingin önemli bir varlığı haline gelmişti.

En Değerli Arazi Zorlu Holding’e Satıldı

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Hakan Mehmet Çiftçi, Başkan Vekilliğini ise Hatice Paksoy Çiftçi’nin yaptığı Çiftçiler Holding, çoğunluk hissesine sahip olduğu bu değerli araziyi Zorlu Holding’e sattı. Bu satış sonrası Zorlu Center, bu arazide inşa edilerek bugünkü halini aldı.

Yeni Arazi ve İflas Süreci

Çiftçiler Holding, uzun yıllar boyunca Volkswagen kamyonet ve minibüslerinin montajını Zincirlikuyu’daki tesislerinde gerçekleştirdi ve Türkiye’nin otomotiv sanayisinin tarihine damga vurdu.

Holdingin iflas süreci, yine Zincirlikuyu’daki bir başka değerli araziyle bağlantılı olarak başladı. Bu araziye Çiftçi Towers adıyla bir proje yapıldı, ancak projenin devamında yaşanan sorunlar iflas sürecinin başlangıcı oldu. İnşaat 2018 yılından bu yana tamamlanamadı ve bu süreçte iflas davaları başladı.

10 Kasım 2022'de İflas Kararı Verildi

İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi, 10 Kasım 2022’de Çiftçiler Holding Anonim Şirketi’nin iflasına karar verdi.

Dev firmadan kötü haber… İflas başvurusu yaptı! Dev firmadan kötü haber… İflas başvurusu yaptı!

Ortaya atılan bilgilere göre Çiftçiler Holding üzerindeki iflas kararının kaldırıldığı öne sürüldü. 

Kaynak: Haber Merkezi