Kore dizileri günümüzde en çok izlenen dizi türleri arasında yer alıyor. Kore yapımı diziler aile ilişkileri ve tarihi konu alması nedeniyle de birçok kişinin tercihi oluyor. En iyi tarihi Kore dizilerini sizin için derledik! İşte 10 Kore dönem dizisi…

En İyi Tarihi Kore Dizileri

Son dönemde Kore dizilerine ilgi oldukça arttı. Kore dönem dizileri, bu dizilera arasında izleyiciler tarafından en sevilen dizi türlerinden biri. En çok izlenen tarihi Kore dizilerinden 10 tanesini listeledik!

En iyi tarihi Kore dizileri aşağıdaki gibidir:

  • Moon Embracing the Sun
  • Love in the Moonlight
  • Queen For Seven Days
  • Hwarang The Poet Warrior Youth
  • Dae Jang Geum
  • Ruler: Master Of The Mask
  • Empress Ki
  • Mr. Sunshine
  • Queen
  • Six Flying Dragons

1. Moon Embracing the Sun (Türkçesi: Güneşi Kucaklayan Ay)

En Iyi Tarihi Kore Dizileri 12

En iyi tarihi Kore dizilerinden olan Moon Embracing the Sun, yapımı Pan Entertainment olan 20 bölümlük bir dizidir. 

Yüksek rütbeli bir memurun kızı olan 13 yaşındaki Heo Yeon Woo, kardeşi Heo Yeom'un memuriyet sınavı kutlama törenine katılmak için annesine kraliyet sarayına kadar eşlik etmiştir. Bu sırada şans eseri Veliaht Prens Lee Hwon ile karşılaşmış ardından birbirlerine aşık olmuşlardır.

Daha sonra Yeon Woo, Joseon'un Veliaht Prensesi olarak seçilir. Ancak evlenmeden önce Kraliçe, güçlü bir klanın kızı olan Yoon Bo Gyeong'u veliaht prens olarak atamak için Heo Yeon Woo'nu öldürme planları yapmış ve baş şamana Yeon Woo'nun bilinmeyen bir hastalıkla muzdarip olması için büyü yapmasını emretmiştir.

Yeon Woo ölür ama ardından mezarından dirilmiştir. Yalnız ufak bir sorun vardır Yeon Woo hafızasını kaybetmiştir.

Bu olaydan sonra Veliaht Prens Lee Hwon bir daha aşık olmayı reddetmiştir. Herkes Yeon Woo’nun öldüğüne inanmıştır. Heo Yen Woo ise sekiz yıl sonra Wol adında bir şaman olarak geri dönmüştür. Kral, Wol'un Yeon-woo'ya olan kusursuz benzerliğinden etkilenmiştir ve sessizce Yeon-woo'nun ölümüyle ilgili bir soruşturma başlatmıştır.

2. Love in the Moonlight

En Iyi Tarihi Kore Dizileri 2

Savaş, dram ve komedi türünde olan Love in the Moonlight dizisi en çok izlenen kore dizilerinden bir tanesidir. 

Dizide Hong Ra-On erkek kılığına girerek kadın olduğunu gizler ve erkeklere kadınlarla olan ilişkileri hakkında nasihatler verir. Bir müşterisine yazdığı aşk mektubunun aracılığıyla Veliaht Prens Hyomyeong ile karşılaşır.

Hong Ra-On, ne onun Veliaht Prens Hyomyeong olduğundan ne de Veliaht Prens Hyomyeong, Hong Ra-On’ın bir kadın olduğundan habersizdir. 

Veliaht Prens Hyomyeong, Hong Ra-On’a karşı ilgi duymaya başlar. Bunun farkına varan harem ağları Hong Ra-On’u onlardan biri olması için mücadele etmeye başlar. Tek sezon yayınlanan dizide ise bu mücadele anlatılır.

3. Queen For Seven Days

En Iyi Tarihi Kore Dizileri 3

Dizi, sadece 7 gün tahtta oturabilmiş olan Kraliçe Dangyeong ile Kral Joongjong arasındaki aşk hikâyesini anlatmaktadır. Joseon döneminde güçlü bir aileden gelen soylu bir kadındır ve veliaht prensle evlenir. Prensin kral olmasıyla kraliçe olan kadın, yalnızca yedi gün sonra tahttan indirilir.

En iyi tarihi Kore dizilerinden olan bu 7 günlük hikayeyi konu alan diziyi izlemenizi tavsiye ederiz!

4. Hwarang The Poet Warrior Youth

En Iyi Tarihi Kore Dizileri 4

Kraliçe Jiso; naip olarak, babası Kral Beopheung'un ölümünden bu yana Silla'nın hükümdarı olur. Oğlu Sammaekjong'u ise düşmanlardan ve suikastçılardan saklar.

Genç Kral reşit olduğunda, vatandaşlar, yetkililer ve Sammaekjong'un kendisi, Kraliçe Jiso'nun iktidarı bırakması için sabırsızlanır. Bununla birlikte, gücü gasp etmeye çalışan güçlü soylular tahtı gözlemeye devam eder ve diğer yandan ise Jiso tahttan vazgeçmesinin sonuçlarından korkar.

Jiso, rütbe sistemi altındaki ayrıcalıklarına alışmış olan soyluların gücünü kırmak için, mevcut güç gruplarını keser.  Oğlunu ve tahtını korumak için de onları bağlayacak yeni bir elit grup olan Hwarang'ı yaratmayı planlar.

Erkek gençlerden oluşan bu yeni elit grup bağ kurup büyür. Ama sayıları içinde kralları Sammaekjong ve Kim Sun-woo'nun olduğunun farkında değillerdir.

5. Dae Jang Geum

En Iyi Tarihi Kore Dizileri 5

En iyi tarihi Kore dizilerinden birinci Dae Jang Geum, 2003 yapımı Güney Kore dizisidir. Aynı zamanda Dae Jang Geum, kore saray dizilerindendir.

Dizide, küçük yaşta annesini kaybeden ve saray mutfağında çalışmaya başlayan bir kız çocuğunun hikayesini anlatır.

Dae Jang Geum, yetenekli bir aşçı olma hedefiyle saraya alınır. Ancak, aynı zamanda sarayda bir kadın olarak yaşamanın zorlukları baş etmek zorundadır.

Dae Jang Geum, zamanla yetenekleri sayesinde saraydaki önemli görevlere yükselir. En sonunda ise sarayın en yüksek pozisyonlarından biri olan Başaşçı olur. Bu süreçte, saraydaki entrikalarla, ihanetlerle ve politik oyunlarla mücadele etmek zorunda kalır.

“Dae Jang Geum,” Kore dramaları arasında popülerliği ve etkileyici hikayesiyle bilinir ve ulusal ve uluslararası düzeyde geniş bir izleyici kitlesi tarafından takdir edilmiştir.

6. Ruler: Master Of The Mask

En Iyi Tarihi Kore Dizileri 6

Kore tarihi dizilerinden olan Ruler: Master Of The Mask, 1700 yıllarda, Joseon Hanedanlığı dönemini konu almıştır. Aynı zaman da dizi, Joseon Hanedanlığı dizilerindendir.

Dizide, halkının iyiliği için mücadele eden bir veliaht prensi olan Yoo Seung-Ho ve veliaht prensten intikam almak isterken ona âşık olan bir genç kız Kim So-Hyun’un hikâyesini anlatılmaktadır.

Manisa'da konserler devam ediyor: Sarıgöl'de Emre Fel konseri Manisa'da konserler devam ediyor: Sarıgöl'de Emre Fel konseri

7. Empress Ki

En Iyi Tarihi Kore Dizileri 7

2013 - 2014 yılları arasında yayınlanan dizi, Cengiz Han'ın kurduğu Yuan Hanedanlığına 37 yıl hükümdarlık eden 'Demir Leydi' İmparatoriçe Ki'nin hayatını anlatır.

Goryeo'da doğan fakat Yuan İmparatorluğunda yaşayan ve imparatoriçe mevkisine yükselen, İmparatoriçe Ki'nin sevgisini ve mücadelesini izleyeceksiniz.

8. Mr. Sunshine

En Iyi Tarihi Kore Dizileri 8

Dizi pek çok tarihi olaya tanıklık etmesiyle en iyi tarihi Kore dizilerinden bir tanesidir. Mr. Sunhshine dizisinde Ganghwa Savaşı, Namdaemun Savaşı ve Japonya-Kore Antlaşması’ndan bahsedilmektedir.

Dizi 1900’lü yılların başında, Kore’nin Japon işgalinden önceki dönemde geçmektedir. ABD’nin 1871 tarihinde Joseon'daki seferi sırasında, Joseonlu bir çocuk bir Amerikan savaş gemisi tarafından kurtarılır ve Amerika'ya götürülür. Bir yetişkin olduğunda Joseon’a geri döner. Burada bir Amerikan askeri olarak konuşlandırılır ve bir aristokrat aileden gelen kadına aşık olur.

Aynı zamanda ise Japonya İmparatorluğu'nun Kore'yi sömürgeleştirmek için bir komplo keşfeder ve kısa süre sonra doğduğu ülkenin egemenliği için mücadeleye karışır.

9. Queen

En Iyi Tarihi Kore Dizileri 9

Queen, 2020-2021 yılları arasında yayınlanan 20 bölümlük, yeni tarihi kore dizilerindendir.

Dizi, Modern çağda Jang Bong-hwan, Blue House'da ülkenin en iyi politikacıları için çalışan bir şefi konu edinir.

Şefin özgür bir ruhu vardır, ancak bir gün ruhunu Joseon döneminde Kraliçe Cheorin'in bedeninde bulur. Bu karmaşıklığı çözmek isteyen Jang, daha büyük bir kaos yaratır ve dizi bu kaosların etrafında döner.

10. Six Flying Dragons

En Iyi Tarihi Kore Dizileri 10

2015 - 2016 yılları arasında yayınlanan Six Flying Dragons, 50 bölümlük Güney Kore dizisidir. Six Flying Dragons, çok izlenmesiyle ve en iyi tarihi Kore dizilerinden bir tanesi olmasıyla dikkat çekmektedir. Dizide, Kore Yarımadası'ndaki Joseon hanedanlığının kuruluşunu anlatılmaktadır.

Genç Yi Bang-won'a odaklanarak altı tane gerçek ve kurgusal karakterin hırslarını, başarılarını ve çatışmaları hikayeleştirilmiştir.

Muhabir: Özkan Çelik