Akhisarlı bisikletçi kızlar Türkiye şampiyonu oldu Akhisarlı bisikletçi kızlar Türkiye şampiyonu oldu

Kıbrıs Rum Kesimi’nde gerçekleşen Panathinaikos-Maccabi Tel Aviv karşılaşmasında, Rum taraftarlar tarafından açılan Türkiye karşıtı pankart büyük bir provokasyona neden oldu. Pankart, Kıbrıs Barış Harekatı’nı ve Türk askerini hedef alırken, bu durum Yunan takımın başantrenörü Ergin Ataman’ı çileden çıkardı.

Ergin Ataman Pankart Olayı

Ergin Ataman, pankart nedeniyle Panathinaikos-Maccabi Tel Aviv mücadelesinde hakemlere sert şekilde itirazda bulunarak sahaya girip, kendini diskalifiye ettirdi ve salonu terk etti.

Sosyal medya hesabında, spor salonlarının siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeri olduğunu belirten Ataman, olayın kendisini ve takımı üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmayacağını vurguladı. Ataman, “Spor salonları siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeridir” ifadelerini kullanarak, yaşanan bu provokatif hareketin basketbolseverler arasındaki dostluğu etkilemeyeceğini belirtti.

Turnuvanın ilk gününden itibaren sıcak bir karşılamayla karşılaştıklarını ve bu dostluk ortamının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Ataman, Panathinaikos taraftarlarının da fanatik Rumların tavırlarına karşı tepkili olduğunu aktardı. Ataman, Panathinaikos takımında Türk oyuncular Ömer Faruk Yurtseven ve Cedi Osman’ın da bulunduğuna dikkat çekti.

Olay, hem Yunan hem de Türk basketbolseverler arasında geniş yankı bulurken, Panathinaikos taraftarları da bu tür provokasyonların takımlarına zarar verdiğini düşünüyor.

Panathinaikos-Maccabi Tel Aviv Maçında Açılan Pankart

Lefkoşa’daki Panathinaikos-Maccabi Tel Aviv maçında, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılında açılan Türkiye karşıtı pankart büyük bir skandala yol açtı. Pankart, maçın son çeyreğinde tribünlerde yer aldı ve büyük tepki çekti.

Panathinaikos ile Maccabi Tel Aviv arasında Lefkoşa’da oynanan özel basketbol karşılaşmasının son çeyreğinde, Panathinaikos taraftarları tarafından açılan pankart dikkatleri çekti. Tribünlerde "50 yıllık hukuksuz işgali kimse unutmuyor" yazılı pankart, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılında açıldı ve büyük bir provokasyon olarak değerlendirildi.

 

Ergin Ataman Kimdir?

Ergin Ataman, 7 Ocak 1966 doğumlu Türk basketbol antrenörüdür. Panathinaikos'un başantrenörü olarak 2023 yılında EuroLeague ve Yunanistan Ligi şampiyonlukları kazandı.

Ataman, oyunculuk kariyerinden sonra antrenörlük kariyerine 1992 yılında başladı. Efes Pilsen, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka gibi takımlarda başarılı oldu. Galatasaray, Beşiktaş ve Anadolu Efes'te önemli başarılar elde etti. 2023'te Panathinaikos ile büyük bir başarı yakalayarak EuroLeague ve Yunanistan Ligi şampiyonu oldu.

Editör: Onur Yılmaz