Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ilk defa finale kalan başarılı sırıkla atlama sporcusu olan Ersu Şaşma, hem ulusal hem de uluslararası birçok başarıya imza attı.

Atletizme olan sevgisi, soğukkanlılığı, atlama sırasındaki sevinci ile kısa sürede Türkiye’nin en önemli sporcuları arasında yer alan Ersu Şaşma hakkındaki bilinmeyen ve merak edilenleri derledik!

Peki, Ersu Şaşma kimdir ve nereli? İşte Ersu Şaşma’nın hayatı hakkındaki detaylar…

Ersu Şaşma Kimdir?

Ersu Şaşma, 30 Eylül 1999 tarihinde Mersin’de dünyaya gelmiştir. 2016 yılında atletizm sahnesine adım atan Şaşma, hızla yükselerek Türkiye'nin en başarılı sırıkla atlama sporcularından biri olmuştur.

2021 yılında Tokyo Olimpiyatları’nda 5.80 metre ile Türkiye'nin ilk sırıkla atlama olimpiyat finalistlerinden biri olmuş, dokuzuncu olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Ersu Şaşma, 2022’de Akdeniz Oyunları ve Konya'daki İslami Dayanışma Oyunları’nda altın madalya kazanarak uluslararası arenada dikkat çekmiştir.

Ersu Şaşma Nereli?

Türkiye’nin önde gelen sporcuları arasına giren Ersu Şaşma, pek çok gencin idolü olma yolunda ilerlemektedir. Ersu Şaşma’nın memleketi ve nereli olduğu da merak edilen konular arasında yer almaktadır. Peki, Ersu Şaşma nereli? Ersu Şaşma, 1999 yılında Mersin’de doğmuştur.

Şaşma, Mersin doğumlu olup, bu şehirde doğmuş ve atletizm kariyerine burada başlamıştır.

Önerilen Haber: Ersu Şaşma Paris 2024'te Olimpiyat 5'incisi Oldu

Ersu Şaşma Kaç Yaşında?

Ersu Şaşma nerelidir sorusuna cevap verdikten sonra gelin birlikte başarılı sırıkla atlama sporcusunun kaç yaşında olduğuna bakalım. Ersu Şaşma, 30 Eylül 1999 tarihinde doğmuştur.

Ersu Şaşma, 2024 yılı itibarıyla 24 yaşındadır. 56 gün sonra yeni yaşına girecek olan başarılı sporcu terazi burcudur.

Ersu Şaşma’nın Kariyeri

Ersu Şaşma, uluslararası atletizm arenalarında elde ettiği başarılarla dikkat çeken bir sporcu olarak, Türk sporuna önemli katkılarda bulunmuştur. İşte ilk defa Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda finale kalan Ersu Şaşma’nın atletizm kariyerindeki önemli başarıları ve detaylar…

2018 yılında Bulgaristan’da düzenlenen Balkan Atletizm Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekmiştir. Bir yıl sonra, 2019 yılında Norveç’te yapılan Avrupa Atletizm Takım Şampiyonası’nda da bronz madalya elde etmiştir.

2020 yılında İstanbul’da yapılan Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazanmış, ardından 2021 yılında aynı şehirdeki Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda tekrar altın madalya elde ederek formunu sürdürmüştür. Bu başarılar, onun uluslararası atletizm sahnesindeki yükselişini pekiştirmiştir.

2021 yılı, Ersu Şaşma için önemli bir dönüm noktası olmuştur. Haziran ayında Ankara’da düzenlenen 3. Orhan Altan Kupası yarışlarında 5.80 metre ile Türkiye rekorunu kırmış ve 2020 Yaz Olimpiyatları’na katılma kotasını elde etmiştir. Ayrıca, Temmuz ayında U23 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda bronz madalya kazanmıştır.

Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda finale kalmayı başaran Ersu Şaşma, 5.70 metre atlayarak 10’uncu olmuştur. Bu başarı, onu 1948 Olimpiyatları’nın üçüncüsü Fenerbahçeli Ruhi Sarıalp’ten bu yana bir atlama branşında final gören ilk Türk erkek atlet olarak tarihe geçirmiştir.

2023 yılında Almanya’daki Uluslararası Sırıkla Atlama Yarışması’nda 5.90 metre atlayarak büyükler Türkiye rekorunu kırmıştır. Ayrıca, 2024 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Roma’da düzenlenen yarışmada 5.82 metre ile bronz madalya elde etmiştir.

Yeni Malatyaspor maçının biletleri satışa çıktı Yeni Malatyaspor maçının biletleri satışa çıktı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda finale kadar yükselen Ersu Şaşma, Türkiye’nin ilk defa finalde temsil edilmesini sağlamıştır.

Ersu Şaşma Boyu

5.90’lık sırıkla atlama derecesi ile Türkiye rekorunu kırarak Paris 2024'te ülkemizi temsil etme hakkını kazanan Ersu Şaşma’nın boyu 1.93’tür.

Şaşma’nın atletik başarıları, teknik becerisi ve sıkı çalışması, onun boyu kadar spor kariyerinde öne çıkan faktörlerdendir.

Ersu Şaşma’nın Antrenörü

Ersu Şaşma’nın başarılarının arkasında, Halil İbrahim Çömlekçi gibi uluslararası deneyime sahip bir antrenör bulunmaktadır. Çömlekçi'nin rehberliğinde, Şaşma’nın teknik becerileri ve stratejileri geliştirilmiş, bu da onun uluslararası düzeyde başarılı olmasına büyük katkı sağlamıştır.

İbrahim Halil Çömlekçi, 2021 yılında hayatını kaybetmiştir.

Ersu Şaşma Hangi Takımda Forma Giyiyor?

Ersu Şaşma, Fenerbahçe Spor Kulübü'nde forma giymektedir. Fenerbahçe'nin destekleriyle, başarılı performansını ve kariyer hedeflerini sürdürmektedir.

Ersu Şaşma hakkında merak edilenleri sizler için detaylandırdık!

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK