Lübnan’da can kaybı artıyor… Hayatını kaybedenlerin sayısı 20 oldu Lübnan’da can kaybı artıyor… Hayatını kaybedenlerin sayısı 20 oldu

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, 22 Eylül 2024 tarihinden önce işlenen firar suçları ve hukuksal ihlaller için genel af sağlayan bir kanun hükmünde kararname yayınladı. Suriye Dışişleri Bakanlığı'na bağlı SANA (Suriye Arap Haber Ajansı) tarafından aktarılan habere göre, bu kararname, Askeri Ceza Kanunu'nda belirtilen iç ve dış kaçış suçlarının faillerine yönelik ceza affı öngörüyor.

Firari Suriyeliler İçin Genel Af

Kararnamenin hükümleri, saklanan ve adaletten kaçan bireyleri kapsamıyor; yurt içinde üç ay, yurt dışında ise dört ay içinde teslim olunmaması durumunda af sağlanmayacak. Ayrıca, topluma ve devlete ciddi saldırı teşkil eden bazı cünhalar, rüşvet, sahtecilik gibi genel ahlaka aykırı kabahatler dışındaki tüm cünhalar ve ihlallere ilişkin cezalar için genel af uygulanacak.

Bu af, inşaat kontrol yasalarında öngörülen bazı kabahatleri, ekonomik suçları, elektrik hırsızlığını ve iletişim hizmetlerini almak için hileli yolları da kapsamıyor. Ayrıca, kişilerin malına saldırı içeren cünhalarda mağdurlar, kişilik hakları saklı kalmak kaydıyla tazminat talep edebilecekler.

Cumhurbaşkanı Esad’ın bu kararnamesi, Suriye'deki ceza hukukuna yönelik önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor ve ülkenin mevcut durumu göz önünde bulundurulduğunda geniş yankı uyandırması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi