Manisa’da CHP’li Kula Belediye Başkanı Hikmet dönmez, makam odasında 2 kişinin darp edilmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Ortaya atılan suçlamalar ve söylemlerle ilgili eski MHP’li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Hüseyin Tosun, “Belediye Başkanlığı gibi sorumluluğu yüksek ve onurlu bu göreve sahip olmak oldukça şerefli bir görevdir.

Üzümün başkenti Saruhanlı'da festival başladı! Üzümün başkenti Saruhanlı'da festival başladı!

Bu görevi layıkıyla yerine getiremeyen Hikmet Dönmez’in yaptığı insanlığa sığmayan, vicdanları sızlatan bir olaydır. Hikmet Dönmez Kula halkı tarafından yönetilmek üzere seçilmiştir. Lakin daha üçüncü ayında makamını bir şiddet aracı olarak gören Dönmez’i esefle kınıyorum. İnşallah biz yanılırız aklanır ve kısa süre içerisinde görevinin başına tekrar döner.” açıklamalarında bulundu.

Özgür Özel’e seslendi

Süreci üzüntüyle takip ettiğini dile getiren Hüseyin Tosun Özgür Özel’in grup toplantısında yaptığı açıklamalara değindi. “ Taraflar arasında imzalanan sözleşmeyle alakalı Eski Kula Belediyesi’nin hiçbir alakası yoktur. Biz görev başına hizmet ettiğimiz süre boyunca Kula halkının daha rahat ve huzur içinde yaşaması için çalıştık.

Elimizde belgeler var 27 Mayıs’ta Hikmet Dönmez’in ve Belediye Meclis üyesi olan Mahmut Çalık’ın sözleşmede imzası var. 27 Mayıs’ta anlaşma yapılıyor. 27 Haziran’da Kula Belediyesi’nde bu çirkin olay yaşanıyor.

Özgür Özel’in grup toplantısında kavgayı onaylamıyoruz. Başkan Hikmet Dönmez’e ceza verilirse boynumuz kıldan ince ama eğer aklanırsa Kula Belediyesi’nde yolsuzluk vardır diyen herkes iftiracıdır diye açıklamalarda bulunmuştu. Özgür Özel benim 15 yıllık arkadaşımdır buradan ona sesleniyorum.

Ve uyarıyorum eğer Özgür Özel konuşmalarını düzeltmezse sonradan pişman olacaktır. Çünkü gerçekler elbet ortaya çıkacaktır.

İmzalanan sözleşmenin eski Kula Belediyesi ile yakından uzaktan hiçbir alakası yoktur. Sözleşmeye imza atanlar her şeyi biliyorlar. Bizim bu sözleşmeyle bir alakamız yok.

Görevde kaldığımız süre boyunca Kula halkına yaptığımız hizmetlerle konuşulduk. Kula Belediye Başkan Vekili olarak göreve gelen Semra Gündüz’e de görevinde başarılar diliyorum.” Diyerek sürecin yakından takipçisi olacaklarını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi