Kütahya'nın Hisarcık ilçesindeki pazarda, Simav'dan getirilen ve halk arasında "doktor hünnap" olarak bilinen hünnap meyvesi, son yıllarda pazarın en gözde ürünlerinden biri haline geldi. İbrahim Barafil isimli satıcı, hünnap meyvesini 50 TL’den satışa sunduklarını ve yoğun talep gördüklerini belirtti.

Manisa’nın 18 Eylül 2024 hava durumu raporu: Bulutlu bir havaya merhaba! Manisa’nın 18 Eylül 2024 hava durumu raporu: Bulutlu bir havaya merhaba!

Eskiden Manisa’dan Gidiyordu, Şimdi Kütahya’da Üretiyorlar

Eskiden Manisa'nın Demirci ilçesinden getirdikleri hünnapın artık Simav'da da yetiştirildiğini ifade eden Barafil, hünnap meyvesinin güçlü antioksidan özellikleriyle bilindiğini ve karaciğer rahatsızlıklarından kanser türlerine kadar birçok hastalığın iyileşme sürecine olumlu etkileri olduğunu söyledi. Hünnap meyvesi, diyabet, sarılık ve ülser gibi hastalıkların tedavi sürecinde de kullanılmakta ve pazardaki satışlar oldukça iyi gitmekte…

Satıcı İbrahim Barafil, “Güçlü antioksidan özelliği nedeniyle karaciğer rahatsızlıklarından çeşitli kanser türlerinin yanında diyabet, sarılık ve ülser gibi birçok hastalığın iyileşme sürecine olumlu etkileri bulunduğu bilinen hünnap meyvesi ilçemiz pazarında büyük rağbet görüyor. Şu an satışlarımız çok iyi gidiyor” dedi.

Kaynak: İHA