Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024), ilk grup maçlarının tamamlanmasıyla "ilkler ve enler" listesiyle futbolseverlerin dikkatini çekti. Almanya'da 14 Temmuz'a kadar sürecek olan turnuva, büyük bir heyecanla başladı ve futbol tutkunlarının beklentilerini karşıladı.

Arda Güler, Ronaldo'nun Rekorunu Kırdı: A Milli Futbol Takımı'nın Gürcistan karşısında ikinci golünü atan Arda Güler, 19 yaş 114 gün ile Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu. Önceki rekor, 19 yaş 128 günle Cristiano Ronaldo'ya aitti.

En Farklı Açılış Maçı: Almanya, EURO 2024'ün açılış maçında İskoçya'yı 5-1 yenerek turnuva tarihindeki en farklı galibiyeti aldı. Florian Wirtz, bu maçta 21 yaş 42 günlükken gol atarak açılış maçında gol atan en genç Alman futbolcu oldu.

Nagelsmann En Genç Teknik Direktör: Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, 36 yaş 327 günlükken İskoçya karşısında takımını yöneterek turnuva tarihinin en genç teknik direktörü oldu.

Yamal En Genç Oyuncu: İspanyol Lamine Yamal, 16 yaş 338 günlükken Hırvatistan'a karşı oynayarak turnuva tarihinde forma giyen en genç futbolcu oldu.

Bajrami'den En Hızlı Gol: Arnavut oyuncu Nedim Bajrami, İtalya karşısında 23. saniyede attığı golle Avrupa Şampiyonası tarihinin en hızlı golünü kaydetti.

En Genç Kaptan Szoboszlai: Macar futbolcu Dominik Szoboszlai, 23 yaş 234 günlükken turnuva tarihinin en genç kaptanı oldu.

Ronaldo, 6 Turnuvada Oynayan İlk Oyuncu: Portekizli Cristiano Ronaldo, 6 Avrupa Şampiyonası'nda forma giyen ilk futbolcu oldu ve turnuva tarihinin en çok maça çıkan (26) ve en fazla gol atan (14) oyuncusu konumunda bulunuyor.

Manisa FK’dan MASKİ’nin ‘keyfi kazı’ çalışmalarına videolu gönderme: “Yardıma gelmeye hazırız!” Manisa FK’dan MASKİ’nin ‘keyfi kazı’ çalışmalarına videolu gönderme: “Yardıma gelmeye hazırız!”

Pepe En Yaşlı Futbolcu: Portekiz'in savunma oyuncusu Pepe, 41 yaş 113 günlükken Avrupa Şampiyonası tarihinin en yaşlı futbolcusu oldu.

12 Maçta 34 Gol: EURO 2024'te şu ana kadar 6 grupta 12 maç oynandı ve toplamda 34 gol atıldı. Almanya, ilk maçlar sonunda İskoçya'ya 5 gol atarak en golcü takım oldu.

En Fazla Bilet Talep Edilen Turnuva: EURO 2024, 50 milyondan fazla bilet talebi ile organizasyon tarihinin en fazla bilet başvurusu yapılan turnuvası oldu. 

Kaynak: Spor Servisi