Bayramdan sonra Meclis’te görüşülecek konuların başında ev kadınlarının emekliliği geliyor.

Bunun yanı sıra erken emeklilik yolunu açan çocuk sayısına göre kadının emekliliğinin erkene çekilmesi ve Bağ-Kur'lu esnafın SSK'lılarla aynı emeklilik şartlarına sahip olması da gündeme getirilecek diğer konular arasında yer alacak.

Ev kadınlarının sosyal güvenceye sahip olmaları için emeklilik talebi uzun zamandır tartışılıyordu.

Sigorta primlerine devlet desteği

Ön taslağa göre, ev kadınları, emeklilik için başvurduğunda sigorta primlerinin 3'te birini devlet ödeyecek. Böylece ev kadınlarına emeklilik yolunda sigorta primlerine devlet desteği gelecek.

Mevcut asgari ücret üzerinden hesaplandığında, en düşük isteğe bağlı sigorta primi 6 bin 400 lira 80 kuruş iken, bu düzenleme ile devlet 2 bin 133 lira 60 kuruş destek verecek.

Ev kadınları ayda 4 bin 267 lira ödeyecek

Böylece, ev kadınları ayda 4 bin 267 lira 20 kuruş ödeyerek emekli olabilecekler.

Çocuk sayısına göre erken emeklilik olanağı

Hastalığı nedeniyle tavuk sesi çıkartan yavru kedi görenleri şaşırtıyor Hastalığı nedeniyle tavuk sesi çıkartan yavru kedi görenleri şaşırtıyor

Tasarı kapsamında e kadınlarının emekli olması desteklenirken, aynı zamanda kadınların çocuk sayısına göre emeklilik yaşının esnetilmesi konusu da gündemde olacak.

Burada bazı mesleklerde uygulanan yıpranma payı modelinin bir benzeri çalışan kadınlar için de çocuk sayısına göre uygulanması söz konusu olacak.

Kaynak: Haber merkezi