Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte gelin ve damat adayları gelinlik dükkânlarından mobilya mağazalarına, düğün organizasyon firmalarından kuaförlere, kuyumculardan beyaz eşya satıcılarına kadar geniş bir yelpazede fiyat araştırması yapmaya başladı. Ancak fiyatları görenler, düğünü yeniden gözden geçirme kararı alıyor. Bu yüzden Manisa’da düğün sezonu en zor yıllarından birini yaşıyor. Mayıs ve Eylül ayları arasında yoğunlaşan düğünler bu yıl beklenen canlılığı ve hareketliliği göstermedi.

2025’te emekli olacaklara kötü haber! Daha az maaş… 2025’te emekli olacaklara kötü haber! Daha az maaş…

Türkiye’de düğün sektörü, ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya. Düğün yapmak isteyen çiftler ekonomik belirsizliklerin gölgesinde kalmış durumda. Evlenecek çiftler, artan hayat pahalılığı karşısında düğün yapmayı tekrar gözden geçiriyor. Düğün sezonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Etkinlik Sen Manisa İl Başkanı Yalçın Taşdemir sezonun en kötü yılı yaşadığını belirterek, “Son yıllarda gelen zamlar 2024 yılı düğün sezonunu ciddi oranda etkiledi. Bu yüzden evlenecek çiftler maliyetleri görünce tekrar gözden geçiriyorlar. Düğün piyasası yara aldı” dedi.

“80-90 BİN LİRADAN BAŞLIYOR”

Çiftleri en çok zorlayan masrafların başında düğün salonu ücretlerinin geldiğini söyleyen Taşdemir, “Kuru pasta ve meşrubat ikramından oluşan en düşük maliyetli düğün bile 80-90 bin liradan başlıyor. Düğün salonu kirası 80 bin ile 200 bin arasında değişiyor. Düğün maliyetlerinde yaşanan artışlar yuva kurmayı zorlaştırdı. Yani düğün yapmak evlenecek çiftlerin korkulu rüyası haline geldi” ifadelerini kullandı.

 “DÜĞÜN PİYASASI YARA ALDI”

Evlenmenin diğer masraf kalemlerinin de arttığını belirten Taşdemir, “Düğün haricinde çeyiz, takı, ev eşyalarının maliyetleri de çok fazla. Masraflar arttıkça düğün yapmak zorlaştı. Hal böyle olunca 2024 düğün sezonu ciddi oranda etkilendi. Bu yüzden evlenecek çiftler maliyetleri görünce düğün yapmayı tekrar gözden geçiriyor. Düğün piyasası yara aldı” dedi.

MANİSALI GENÇLER ÇÖZÜM BEKLİYOR

Gençler, maliyetlerin artmasıyla her geçen gün daha fazla zorlandıklarını ifade ederek endişelerini dile getirdi. Düğün yapmayı düşünen gençler, yetkililerden destek bekliyor. Manisa'daki gençler, yüksek düğün maliyetleri nedeniyle evlilik planlarını ertelemekte hatta bazı durumlarda vazgeçmek durumunda kaldıklarını belirtti.

Kaynak: Manisa Kulis Haber