Yeni yılda asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı merak edilirken, ortaya atılan iddialara göre yüzde 25 oranında zam yapılması planlanıyor.

IMF’den Türkiye’ye tavsiye… Asgari ücretliler üzülecek! IMF’den Türkiye’ye tavsiye… Asgari ücretliler üzülecek!

Asgari ücrete yapılması beklenen zam oranı Türkiye gündeminde geniş yer buluyor. Sözcü TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, %25 zam yapılacağına dair iddialara canlı yayında sert sözlerle tepki gösterdi.

Portakal, "Türk-İş şerhini net biçimde koymalı. Eğer yüzde 25 doğruysa bu haber yazıklar olsun diyorum. Sadece enflasyon hedefini tutturalım diye bizlere yapmadığınızı bırakmadınız." dedi.

Yapılan bir habere göre asgari ücrete yapılacak zam konusunda ilk kez bir yüzde verildi. Habere göre asgari ücrete yüzde 25 oranında zam yapılmasının planlandığı iddia edildi.

Fatih Portakal Yüzde 25 Asgari Ücret İddiasına Sert Tepki

Sözcü TV Ana Haber Bülteni'ni sunan Fatih Portakal ise 'yüzde 25' zam iddiasına sert çıktı. Portakal şu ifadeleri kullandı:

"Sizler tabi iyi maaş alan insanlarsınız. Bakın kendinizi insanlarla kıyaslamayın. Sizin 21 bin 250 liraya yükseltmeyi düşündüğünüz bu asgari ücret var ya insanları isyan ettirir. Eğer Türk-İş bu toplantıya girecek olursa bir şeyler söylemeli. Bunu tabi kabul etmesi mümkün değil şerhini net biçimde koymalı. Eğer yüzde 25 doğruysa bu haber yazıklar olsun diyorum. Sadece enflasyon hedefini tutturalım diye bizlere yapmadığınızı bırakmadınız. Bu oranın verilebileceğini tahmin etmiyorum" 

Kaynak: Haber Merkezi