Fenerbahçe, ocak transfer dönemi için büyük bir sürprize hazırlanıyor. Yaz transfer döneminde Arjantinli futbolcu Cristian Medina'yı kadrosuna katma hedefine ulaşamayan sarı-lacivertliler, bu kez hem Medina hem de bir başka önemli fırsat transferi için devrede. Gündemdeki büyük isim ise Fenerbahçe'nin eski yıldızı, Real Madrid forması giyen Arda Güler.

Son günlerde İspanyol basınında çıkan haberlere göre, Arda Güler, Real Madrid’de yeteri kadar forma şansı bulamadığı için mutsuz ve ocak ayında başka bir takıma kiralanması gündemde. İspanyol devinin başkanı Florentino Perez, milli yıldızına güvenini sürdürse de, Arda’nın kiralık olarak başka bir kulüpte oynama ihtimali tartışılıyor.

Cinsel İstismar Davası Olan Atakan Karazor Milli Takıma Çağrılmıştı! TFF Açıklama Yaptı! Cinsel İstismar Davası Olan Atakan Karazor Milli Takıma Çağrılmıştı! TFF Açıklama Yaptı!

Fenerbahçe'nin Transfer Planı

İddialara göre Fenerbahçe, ara transfer döneminde Arda’yı kiralık olarak kadrosuna katmak için harekete geçti. Sportif direktör Mario Branco kısa süre önce Real Madrid ile temas kurarak oyuncunun durumunu yakından inceledi. Eğer İspanyol ekibi, genç yeteneğin kiralanmasına yeşil ışık yakarsa, Fenerbahçe, resmi teklifini sunmaya hazır.

Başkan Ali Koç ise bu transferin gerçekleşmesi için bizzat devreye girdi ve Arda Güler ile kişisel bir görüşme gerçekleştirdi. Eğer genç futbolcu kiralık olarak dönmeyi kabul ederse, Fenerbahçe taraftarları büyük bir yıldızını yeniden sarı-lacivert formayla izleyebilecek.

Szymanski Beklentilerin Altında

Fenerbahçe'de Arda Güler transferi iki açıdan önem taşıyor. Takımın mevcut 10 numarası Sebastian Szymanski, hücum anlamında beklentilerin gerisinde kaldı. 1 gol ve 2 asistle performansını artırmakta zorlanan Szymanski'nin eksikliği, takımda Arda gibi çok yönlü bir hücum oyuncusunun gerekliliğini ortaya koyuyor.

Taraftarların Yıldız Beklentisi

Galatasaray'ın dünyaca ünlü golcü Victor Osimhen'i kadrosuna katması sonrası, Fenerbahçe taraftarları da yönetimlerinden büyük bir yıldız bekliyordu. Yaz transfer döneminde bu talep karşılanamamıştı, ancak Arda Güler’in ocak ayında kiralanması, taraftarın beklentilerini karşılayabilir ve takımın hücum hattına büyük bir katkı sağlayabilir.

Arda Güler’in geri dönmesiyle birlikte Jose Mourinho, hücumun her bölgesinde oynayabilen önemli bir koz elde etmiş olacak. 

Kaynak: Haber Merkezi